Update 3/1/2013:
Spijtig maar helaas heeft Google Adwords de deur dichtgedaan:

Advertentie afgekeurd
[Trademarks] Trademark in Ad Content or Keyword Insertion: Due to
trademark complaints, we don’t allow advertisers to use certain
trademarked terms or elements in the content of their Google AdWords
campaigns unless they comply with our Reseller/Informational Site
policy.

Dankzij een tweet van @tijs kwam ik op een lifehacking trucje uit om je dropbox-account te vergroten met gebruik van adwords.

Dropbox is een online storage dienst, waarmee je eenvoudig online en via verschillende apparaten aan een online storage van jou bestanden kan.

Zelf gebruik ik dropbox voor wat specifieke bestanden en mappen, die ik overal wil kunnen bereiken via laptop, web interface of tablet. Ik heb nog niet de noodzaak gevonden om te gaan upgraden naar de betalende versie, waarmee je 50GB tot je beschikking krijgt voor 10$/maand.

Via het aanbrengen van nieuwe dropbox-gebruikers, kan je de initiële gratis 2GB uitbreiden tot max. 16GB (+250MB per aangebrachte nieuwe gebruiker). Het is dus het traditionele affliate-link verspreiden via twitter, facebook en per mail om je dropbox-account te zien groeien.

Het kan ook sneller….
Dropbox adwords

The adwords way

De kracht van adwords zit er voornamelijk in, dat vele gebruikers Google nog steeds als startpunt gebruiken. Willen ze een dropbox-account, dan surfen ze niet naar dropbox.com, maar geven ze in google “dropbox” in als zoekwoord. De adwords-advertenties komen boven de google-resultaten te voorschijn en worden dan ook veelvuldig aangeklikt.
dropbox google
Je kan dus in google adwords een advertentie aanmaken met als link jou persoonlijke referral-link voor dropbox en adwords het werk voor jou laten doen. Via het internet kan je overal wel de nodige 100€ gratis adword-coupons vinden voor het openen van een nieuwe adwords-account. (ik kreeg deze zelfs onlangs van mijn webhoster) en op deze manier zelfs gratis aan de slag:

  • Een dropbox-advertentiegroep aanmaken
  • Verschillende advertenties aanmeken met wisselende teksten met jou dropbox-link.
  • Wat gerichte zoekwoorden ingegeven (“dropbox”, “register dropbox”, “get dropbox”,…)
  • Een max bod van 0,10€ / adwords klik instellen en een dagbudget om niet alles erdoor te jagen als het snel begint te lopen.
  • Wachten en soms eens bijsturen voor snellere rendement.

Het resultaat was dan ook dat ik binnen enkele minuten al “Dropbox referral status” mailtjes zag binnenkomen van aangebrachte nieuwe Dropbox-gebruikers en dat mijn dropbox-account nu rustig aan het aangroeien is.

Tegen morgenvroeg denk ik mijn max limiet van 16GB wel bereikt hebben, waarna die adwords-campagne de vuilbak in kan.
dropbox adwords

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Luc De Heyn
12 jaren geleden

Of ge kunt uw bezoekers via paypal een kleine fee laten betalen om gebruik te maken van uw adwords account maar met hun specifieke referral? Door de juiste bedragen te kiezen, draait ge nog winst ook 🙂

12 jaren geleden

Ik weet niet hoe strijdig alles is met de adwords-regels, dus na 1 dag campagne dumpen lijkt me het slimste. 😉

geniaal
12 jaren geleden

Goede tip! Werkt helemaal fantastisch! Campagne 1 dag online en 5GB verder!

Thanks!