Het hybride werken, een mooi concept waar er de volgende maanden/jaren hard op gaat ingezet worden. Na enkele decennia waarin vele bedienden vooral op kantoor werkten, zijn we de afgelopen jaren dan plots in de thuiswerk-flow terecht gekomen. Hybride werken is dan weer een volgende stap, waarbij collega’s en klanten zowel thuis als op kantoor (of de andere kant van de wereld in een co-working space) aanwezig zijn.

Dit maak dus dat we meer en meer meetings gaan hebben, waarbij “iemand gaat inbellen”, terwijl sommige meetingpartners fysiek bij elkaar zitten.

Hoe gaan we dit aanpakken? Iedereen met zijn eigen laptop inbellen en dan ons worstelen doorheen typische problemen met echo feedbackloops? Of iedereen apart op kantoor met een hoofdtelefoon op?

Met dank aan de Clearcall Speakerphone van InfinityLab in mijn daily backpack rugzak, ben ik alvast weer een stapje beter voorbereid op de pogingen tot hybride meetings.

 

Clearcall Speakerphone van InfinityLab?

InfinityLab is onderdeel van de audiogroep Harman group, die sinds 2017 onderdeel is van Samsung. Belangrijk daarbij is dat InfinityLab vol voor duurzame producten gaat.

De Clearcall speakerphone, die ik opgestuurd kreeg, is dan ook geproduceerd uit 90% gerecycleerd plastiek met ook een duurzame verpakking.

Specs van de Clearcall speakerphone:

  • Voorzien van 4 microfonen in de hoeken voor 360 intake van gesprekken
  • 6500 mAh batterij -> 24u spreektijd ongeveer
  • yep je kan deze dus ook als powerbank te gebruiken
  • 124 x 124 x 32 mm
  • 345 gram
  • Bluetooth 5.0 draadloze streaming voor één of twee apparaten -> Die 5.0 versie van Bluetooth heeft dus een verder bereik, maar dit is niet echt relevant in dit product. 

 

 

Mijn ervaringen met deze Speakerphone?

Ik ben alvast grote fan van de vormgeving en design. Het gewicht is best wel stevig met 350 gram, maar hierdoor voelt het dan ook stevig en betrouwbaar aan.

Dit all-in-one apparaat herbergt dus een muli-persoon speakerding (als in leg het op een vergadertafel en bel met 4-5 personen gemakkelijk in een call), powerbank en Bluetooth luidspreker (ideaal voor een streepje muziek ergens te spelen). Het geluid is mooi helder (daar helpt de sterke behuizing natuurlijk ook mee daar het niet een zwabberend stuk plastiek is).

Het koppelen gaat super snel (voordeel van die Bluetooth 5.0) en ook het bedienen gaat vlot met de toetsen bovenaan de ClearCall. Gewoon stevige indrukbare knoppen met duidelijke icoontjes. Het moet niet altijd gek/geavanceerd zijn om goed te werken en ik ben fan van gewoon 6 fysieke knoppen met feedback als je ze indrukt.

 

Opladen gaat via de USB-C ingang, via de USB-A uitgang kan je dan weer andere apparaten opladen met de ingebouwde powerbank.

Ikzelf zie voor mezelf ook de mogelijkheid om te gaan gebruiken als ik ergens weer eens moet lesgeven en deelnemers toch inbellen en willen online meevolgen.

Het prijskaartje van 129EUR is stevig, maar moet je zien als het volledige pakket. Dat je deze als powerbank kan gebruiken is bijvoorbeeld echt wel een kleine leuke gimmick en ideaal voor in mijn daily backpack te hebben zitten dus.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments