Een hoofdtelefoon of oordopjes is iets waar ik echt niet zonder kan. Of het nu een Noise cancelling over-ear hoofdtelefoon is voor mijn dagelijkse werk meetings, mijn Loop Earplugs voor wanneer ik omgevingsgeluid wil dempen of Earbuds tijdens de dagelijkse wandeling, het sporten of tijdens het koken.

Met dank aan de mensen van HMD/Nokia heb ik nu al enkele weken hun nieuwe Clarity Earbuds 2+ oordopjes (TWS-842W) in de oren tijdens het wandelen, sporten en koken (tijdens het koken staat hier Radio1 of 1 van mijn vaste podcasts op).

Ah, Nokia die bestaan nog?

Vaste lezers weten dat ik best een grote Nokia classic gsm verzameling heb (zie GSM overzicht en Nokia communicator blogpost).

HMD Global (HMD = Human Mobile Devices) heeft in 2016 de Nokia mobile phone bedrijfstak van Microsoft overgenomen (die het pas in 2014 hadden opgekocht) en maakt Nokia smartphones, tablets en feature phones. Maar dus ook Earbuds en andere accessoires.

 

Mijn ervaringen met de Nokia Clarity Earbuds 2+

Wanneer we de eigenschappen van deze Earbuds bekijken, dan zijn deze volledig:

 • Batterij case 500mAh – wat maakt dat je in totaal 35uur de oortjes kan gebruiken zonder bijladen van de case (tot 7 uur voor de oortjes zonder opladen in de case).
 • Ze hebben een IPX4-rating (spatwaterdicht dus een regenbuis overleven ze dus wel).
 • siliconen oorkussens worden meegeleverd in 3 maten voor een betere pasmaat (S, M, L – maar lees verder voor een extra tip)
 • De opbergcase laad je op met USB-C en ook via wireless charging. Dit werkt perfect op de Samsung dual charger die ik op mijn bureau heb staan.
 • Het pairen via Bluetooth gaat echt super vlot. De Google Fast Pair feature op mijn Samsung smartphone pikt ze direct op en zorgt voor de pairing. Bijkomend gaat het “herpairen” ook vlot, wanneer je connectie verliest door een te grote afstand (ik loop even de tuin in terwijl de smartphone binnen blijft liggen).

Ik ben zelf niet de grootste fan van alle touch mogelijkheden op de oortjes om de muziek te pauzeren, naar het volgende nummer te gaan, de ANC af te zetten,… Zelf pas ik de oortjes soms even terug aan voor betere plaatsing in het oor en dan gebeurd er altijd wel een onbedoelde actie. Al moet ik zeggen dat het snel afschakelen van de ANC (2sec op rechteroortje drukken) wel super handig is voor.

Ik heb trouwens de paarse versie in gebruik en moet altijd met dit design van earbuds denken aan dat iconische stukje uit de Muppet Show (zeker de roze versie). 🥳

 

Veranderen van pasvorm?

De reden waarom ik Earbuds gebruik is voornamelijk tijdens de dagelijkse avondwandeling naar de broodautomaat (die wordt hier ’s avonds steeds gevuld met vers brood) en tijdens de 2 bezoeken elke week aan de fitness. Ook al staat er daar muziek op, ik heb toch liever mijn eigen (pompende) playlist in de oren tijdens de oefeningen en op de loopband.

Er zitten dus 3 verschillende pasvormen tips bij, maar zelfs bij de L-pasvorm had ik toch nog soms een oortje die wilde ontsnappen. Dit doordat de tips best soft en plooibaar zijn van materiaal.

 

Wie mij wat volgt, weet dat ik ook werkzaam ben bij een Belgische maker van earplugs en ik heb dus wel een doosje met reservetips.

De tips van Loop passen perfect op deze Nokia Earbuds en is door de iets dikkere siliconenwand (en betere pasvorm) zijn ze ook veel beter van pasvorm voor mij. Naar geluid merk ik weinig verschil, dus dikke #win!

 

Prijs en extra punten voor duurzaamheid

De prijs van 80EUR is meer dan correct en zelfs scherp geprijsd voor deze goed werkende ANC earbuds. Voor 10EUR meer heb je trouwens de Pro-versie met Bluetooth 5.3, AI filtering, ruisonderdrukking ENC en ook een “gebruik in oor” sensor.

 

Dat HMD Fins is en duurzaamheid probeert zo goed mogelijk mee te nemen is ook in dit product goed te merken. Alle plastic is uit 60% gerecycleerd plastic gemaakt en de volledige verpakking heeft geen overbodig plastic (volledig uit gerecycleerd karton). 👏

Deze zomer zetten ze trouwens met hun nieuwe smartphones in op de trend van FIY (Fix it Yourself) waarbij ze volledig samenwerken met iFixit met een eigen HMD repair Hub bij iFixit! ❤️

 

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

Nokia Clarity Earbuds 2 Plus

8.0 Goed geprijsde Earbuds met perfect geluid

Nokia heeft met deze Clarity 2+ reeks een mooie budget reeks van Earbuds, die alle juiste toeters en bellen hebben voor een correcte prijs

Pluspunten
 1. grote batterij met wireless charging
 2. Goede geluidskwaliteit bij beluisteren en voor telefoongesprekken/calls
 3. Correcte prijs
Minpunten
 1. Soms te gevoelige controls
 2. Ik heb de eartips gewisseld met andere eartips, wegens te soft
 • 8
blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments