Als er 1 schimmige wereld is, dan zijn het wel de tientallen VPN diensten die zichzelf overal verkopen. Mijn mailbox stroomt steeds vol met voorstellen om een VPN blogpost of link te gaan plaatsen van 1 van deze partijen en dat verschillende VPN partijen gebruikersdata verkopen is spijtig genoeg ook een feit. Zeker een gratis VPN partij kan je gewoon niet vertrouwen.

Maar deze blogpost is dus GEEN commerciële blogpost (buiten een affiliate linkje naar Amazon 😉 ), maar puur ter ere van de VPN service die ikzelf gebruik.

Zelf gebruik ik al vele jaren een VPN-service en daar maak ik wekelijks verschillende keren van gebruik. Zo werk ik als privacy officer voor een internationaal bedrijf en test ik dan ook geregeld hoe de webshops reageren vanuit verschillende werelddelen. Daarnaast gebruik ik ook standaard een VPN service op elk publiek wifinetwerk dat ik gebruik (als ik al niet mijn eigen 4G modem gebruik zoals ik meestal doe).

De afgelopen jaren ben ik nu naar het Zweedse Mullvad VPN overgestapt, zeker daar ze laten zien alles te willen doen om je privacy correct af te schermen (zoals toen vorig jaar de Zweedse politie gegevens kwam opvragen bij hen). Ze draaien trouwens volledig op RAM-based servers (dus in het vluchtige RAM geheugen). Wanneer hun servers rebooten is alle historische data weg.

Ik heb altijd interesse over hoe zulke security/privacy producten de hele customer journey van hun gebruikers zo goed mogelijk inrichten en dit is dus het geval bij deze VPN provider.

VPN account via Amazon gift vouchers?

Het gebruiken van een VPNaccount die gekoppeld is aan je bankgegevens (of persoon) is voor sommige gebruikers nog steeds te riskant. Al jaren heeft Mullvad daarom de mogelijkheid om cash geld naar hun Zweeds adres op te sturen (in combinatie met je gegenereerde account nummer voor activatie).

Maar je kan dus ook via verschillende Amazon webshops een voucher van hen kopen. Deze voucher koop je op Amazon.nl en komt bij je thuisadres aan. Onder een kraslaagje staat de vouchercode, die je kunt gebruiken om een anonieme account bij hen te gaan opwaarderen met die voucher. Gooi je die voucherkaart nadien weg, dan is er nergens meer een link tussen die Amazon aankoop en jouw VPN account.

Bij het verlengen van je account voor een nieuw jaar, gooi je je oude account gewoon weg en laat je een nieuw account genereren (nergens is er link met je naam of emailadres).

Een super simpele procedure, maar geniaal gezien. Zeker daar je in je Amazon account ook direct een zakelijke factuur kan vinden (die dus niet gekoppeld is aan je VPN account die je gebruikt). Met een prijs van goed 5EUR/maand voor 5 devices, kan je trouwens niet sukkelen en is het voor mij een zakelijke no-brainer.

De voucher komt trouwens in een echte premium verpakking toe. Ideaal als geschenk bijvoorbeeld.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments