De afgelopen week was/ben ik op verschillende trips in het buitenland en tijdens onze trip naar Boedapest (zie verslag later) hebben we weer een leuk gadget speeltje aan de praktijktest onderworpen.

De Sandisk Eye-Fi sd-kaarten hebben een ingebouwde wifi-functionaliteit, waarmee je draadloos de gemaakte foto’s rechtstreeks vanop het sd-kaartje naar je laptop/tablet/smartphone kan uploaden.

Ideaal in ons geval om samen ’s avonds de vele foto’s van het prachtige Boedapest op onze Ipad2 tablet te kunnen bekijken.

Installatie Eye-Fi

Voor de installatie, dien je langs een laptop/pc te passeren, waarmee je met de geleverde usb-docking stick (of een andere sd-kaart reader) jou Eye-Fi sd-kaartje moet registreren en een login/paswoord moet activeren. Let er op, dat je computer (Windows of Mac) over een internetconnectie beschikt tijdens de installatie.

Voor zowel iOs als Android is er een gratis app voor je tablet/smartphone, die je in de marketplaces kan vinden.

image

Gebruik van de Eye-Fi kaart

Wanneer je de Eye-Fi in je camera plaatst krijgt je camera een extra wifi-menu en krijg je ook een wifi-icoontje op het scherm van je camera bij het uploaden van foto’s.

Na het activeren van de wifi-instelling, zal je merken op je tablet/smartphone, dat er een specifiek wifi-netwerk wordt aangemaakt door de Eye-Fi. Voor het overzetten van foto’s, dien je dan ook met dit nieuwe wifi-netwerk contact te maken.

Daarna kan je de app activeren met de Eye-Fi dmv. de eerder aangemaakte login en paswoord.

We hebben de praktische test gedaan en het overzetten van 100 foto’s vanop Karlien haar Canon Powershot 220SX HS nam ongeveer 5minuten in beslag naar de Ipad2.

image

Must have of must not?

De Eye-Fi is weer een extra handig gadget om mee te nemen op trips. Het voordeel is dat je weer wat plaats bespaart op een extra connector en alles mooi ingebouwd zit om je foto’s over te zetten (en vanop je tablet direct naar Facebook of al bloggend te gebruiken, zoals deze blogpost ook geschreven is via de wordpress app op mijn Android tablet).

De prijs online komt op 50Euro en 70Euro voor de 4 en 8GB versie van de Eye-Fi (de Sandisk Extreme sd-kaartjes komen op 18 en 30 Euro). Het prijsverschil is dus een goede 30-40 Euro.

Als bijkomend “nadeel” is er nog, dat je sd-kaartje niet meer waterbestendig is, waar een gewone sd-kaart wel volledig waterproof is.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van de Eye-Fi, check even of je camera wel compatibel is. Zelfs de Gopro-camera’s zijn compatibel met de Eye-Fi kaartjes.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Ik heb ook een Eye-Fi dat in mijn Nikon D7000 steekt, maar ik ben er toch niet helemaal tevreden over.

Het grote probleem is dat wanneer je van je fotocamera naar je iphone/ipad een bepaalde foto of maar een paar foto’s wilt uploaden (bvb.: naar Facebook of Flickr), hij ALLES wat op de SD kaart staat, gaat overzetten.

Met een paar 100 foto’s gaat dit nog, maar als je een paar duizend foto’s in 16 megapixel resolutie op je SD kaart hebt staan, is dit een ramp.

Qua gebruik met een thuis WIFI netwerk, echter zeer tevreden.

Reply to  Michaël
11 jaren geleden

Dat is inderdaad ook wel een nadeel, dat we hebben ondervonden.