Review van KBC Xplore app voor Superprestige veldrijden wedstrijden

Veldrijden: onze Vlaamse nationale sport, waarrond alles draait in ons kleine landje in de periode november – maart. Kijkcijfers naar de 1 miljoen kijkers (op zondagnamiddag ?!?), modderige stukken grasland met 10.000 toeschouwers in katchoo botten, onze Belgische kampioen die 15.000 Euro aan startgeld vraagt/krijgt,… Het is dus BIG business in ons landje!

Tijdens de presentatie van Printdeal op het Tradetracker event kwam het nog eens naar voren, dat ze voor het eerst tvreclame hadden ingekocht in de reclameblokken tijdens het veldrijden.

Ook KBC ondersteund deze sport nu dit jaar door een sponsoring van het Superprestige klassement (sportsponsoring weetje: KBC sponsort geen individuele teams/sporters, maar steeds de events) en doet dit ineens met de nodige digitale experimenten.

De KBC Xplore app

Speciaal voor de Superprestige wedstrijden is er nu de KBC Xplore app, die nu reeds in de Android Play store te vinden is en binnenkort ook in de Appstore (de strenge validatieprocedure van Apple…).

KBC-Xplore_-_Android_Apps_on_Google_Play

In deze app kan je de standaard zaken vinden, die je zou verwachten:

  • De parcours van de verschillende Superprestigewedstrijden op Google maps (waar is start/aankomst/wisselzone/…).
  • Overzichtje en meer info over de deelnemers.
  • Starturen van dames, beloften, elitewedstrijd…

Maar daarnaast zijn ze ook eens van de kans gaan gebruikmaken om wat te beginnen experimenteren met nieuwe technologie.

iBeacon technologie

Via de iBeacon technologie kan je de renners live volgen in de app om ook daar ter plaatse eenvoudig de plaatsen te volgen. Je kan er zelfs gewaarschuwd worden als je favoriete renner eraan komt.

Dit door het verwerken van een iBeacon in de rugnummer van de renners.

Via KBC kan je trouwens ook “SticknFind” iBeacons verkrijgen (zie verderop in deze blogpost) waarmee je zelf ook thuis aan de slag kan met deze technologie. Deze iBeacons zijn schijfjes, die low energy bluetooth signalen uitsturen. Een “SticknFind” iBeacon kan je dan ook aan je sleutels/handtas/laptoptas hangen en via de Xplore app kan je die zaken dan terugvinden (de signalen kunnen tot een 50m ver opgepikt worden door je smartphone).

Buddyfinder

Nog zo een leuke toepassing als experiment is de Buddy Finder in de app, waarmee je jou vrienden kan lokaliseren op de wedstrijd en elkaar terugvinden om samen een pintje te drinken.

Heel wat volk eens toegevoegd voor die Superprestige wedstrijden. Leuke beschrijving van deze functionaliteit door wielermama Isabel.

Belangrijk om weten. Zolang de app draait, kunnen je buddies jou volgen. Dus privacy-gewijs best de app volledig afsluiten als je niet wilt, dat ze weten waar je overal uithangt na de cross. 😉

 

Praktische test op Superprestige Zonhoven

Afgelopen weekend was er het 1ste grote openingsweekend met de Koppenberg en de spectaculaire zandcross in Zonhoven. Ideaal om een uitstapje te maken met Karlien en kleine Seppe om die app eens in real life te gaan testen. Zoals ook vele van de andere bloggers aan het doen waren.

De volgende zaken ga ik vandaag nog als bugreport doorgeven aan de developers, zodat ze er tegen de volgende wedstrijd (16/11 Asper-Gavere) rekening mee kunnen houden. De app stond pas een paar dagen in de Play Store, dus er komen zeker nog updates aan van de app.

  • In het informatieluik van de wedstrijd zou ik extra content toevoegen: hoe en waar parkeren, welke afrit van autostrade,…. Ik heb dit nu nog allemaal op de website van de Superprestige moeten opzoeken.
  • Aan de bekende Kuil in Zonhoven waren er duizenden en duizenden toeschouwers, waardoor de internetverbinding trager was. Hierdoor werkte het live-klassement niet meer. Developers dienen er zeker voor te zorgen, dat er zo weinig mogelijk data wordt uitgewisseld voor die functies.
  • De buddy functie om je vrienden te zoeken werkt mooi op een Google Maps kaart, maar op die kaart stond het parcours niet, waardoor je eigenlijk totaal niet wist waar je vrienden ergens waren.

 

Tickets winnen voor de Superprestige wedstrijden?

Omdat KBC als sponsor toch zelf verdrinkt in de gratis tickets, hebben ze een mooie selectie van bloggers gevraagd om hen daarmee te helpen.

Voor de volgende Superprestige wedstrijden kan je dus steeds wat tickets via mij winnen (zoals ik al velen op KBC zijn kosten naar Zonhoven en Ruddervoorde hebben mogen sturen).

DUS laat even via mijn comments weten als je interesse hebt in tickets voor volgende wedstrijden. Via mijn Dailybits mailinglijst en FB pagina geef ik de andere tickets weg:

  • 16/11: Asper-Gavere
  • 28/12: Diegem
  • 08/02: Hoogstraten (wie drinkt er mee een pintje op kosten van Dailybits?)
  • 14/02: Middelkerke

EXTRA’tje: Je krijgt bij die gratis tickets (opgestuurd naar je thuis) ook nog eens een SticknFind iBeacon (winkelprijs +50Euro!), zodat je zelf die itemfinder functie kan gebruiken.

Hou ook zeker de andere bloggers in het oog voor tickets (met bijhorende itemfinder iBeacons): planeetkoers, blogologie.be, unexpected.be, ilikemedia.be, nodesktophereo.be, josieslittlethings.be, jacobskurt, newyorkexcuse.wordpress.com en Vélodromen.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.