Gisterenavond in een zot moment beslist vandaag verlof te nemen (na 2 maanden super zware werkweken voor ons beiden) en eens de Belgische skipiste van de Baraque Fraiture te gaan proberen. Het unieke aan deze piste in de Ardennen is dat er hier ook snowboarders worden toegelaten (in tegenstelling tot andere Belgische skipistes). Check zeker via de sneeuwradar en andere links of er sneeuw ligt.

Omdat het zo belachelijk druk was met ellenlange wachtrijen deze morgen, hebben we eerst een lange sneeuwwandeling gemaakt en hebben we geprofiteerd van de pisteverlichting, waardoor je tot 19u. op de piste kan.

Onze ervaringen:

– Kijk zeker eerst even op de actuele webcam van de Baraque Fraiture.
– Op vakantiedagen gewoonweg té druk! We waren er om 11u., maar de rij voor de verhuur duurde meer dan een uur en de wachttijden bij de liften liepen op naar meer dan een uur!!!
– Mooi gelegen op 500m van de afrit van de autostrade.
– Super inefficiënte werking bij de verhuur van het materiaal. Het skimateriaal was echt verouderd.Het snowboardmateriaal is schaars, maar wel nieuwer.
– 1 van de weinige Ardens pistes die openstaat voor snowboarders.
– De 2 lange paddestoelliften (700m en 1000m) zijn super snel en hobbelig, waardoor ik weinig snowboarders mooi boven zag komen. De meesten wandelden dan ook steeds omhoog (ik was sneller te voet boven dan Karlien die de lift nam met de wachtrij)
– Groene piste die ideaal is voor mij als beginnend snowboarder, maar een gevorderd iemand staat in notime beneden en kan dan 20-40min aan de lift staan wachten.
– De meest ongezellige/sfeerloze skichalet die ik ooit gezien heb.
– Ook met slee’tjes mag je op de piste, dus de combinatie volle piste+ omhoog wandelende ski’ers/snowboarders + ongeleide slee-projectielen geeft “leuke” candid camera toestanden.

Conclusie:
– Wij gaan misschien in januari nog wel eens, maar dan wel enkel op een weekdag met weinig volk.
– Leuk om eens gedaan te hebben, maar Landgraaf is zeker even leuk en is dan wel wat duurder maar geeft je meer pistekilometers.
– Goede fysiek is aangewezen om de liftrij te vermeiden en steeds te voet de klim te maken (15min. goed doorstappen, maar kruipt wel in je benen).

Baraque fraiture
Baraque fraiture


De lege verlichttepiste om 19u. ’s avonds
Baraque fraiture

Ellenlange rij aan de lift
Baraque fraiture

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments