Exclusieve review van de gloednieuwe smartspotter app door Dailymichael.

Een iPhone app waarmee je geld kan verdienen? Dat klinkt altijd heel aanlokkelijk, dus waarom niet eens uitproberen…

SmartSpotter is de naam van een nieuwe mysteryshopping iPhone app die na Nederland, nu ook voor België beschikbaar is.
smartspotter iphone app review
Het concept is heel simpel: door opdrachten uit te voeren in supermarkten en andere winkels, kan je geld verdienen. Dit zijn heel gemakkelijke opdrachten, je hoeft enkel wat foto’s te nemen en te antwoorden op eenvoudige vragen.

Het principe heeft wat weg van Mystery Shopping, waarbij je wordt ingehuurd door bedrijven om anoniem in bepaalde winkels aankopen te doen en na te gaan hoe bepaalde producten worden promoot en verkocht. Achteraf dien je dan een vragenlijst in te vullen met je bevindingen. Bij SmartSpotter geef je je bevindingen echter onmiddellijk door via de app.

App downloaden

Vooraleer je aan de slag kan, moet je je registreren op de website van SmartSpotter (www.smartspotter.be).

Eénmaal geregisteerd, wordt je pas toegelaten indien je genoeg vrienden kan overtuigen om zich ook aan te melden. Lukt dat, dan krijg je een e-mail met een activatie-link en de link om de iPhone app te downloaden.
smartspotter iphone app review

Op de website dien je dan nog enkele gegevens in te vullen, zoals je naam, adres, geslacht, geboortedatum en je Belgisch bankrekeningnummer. Bizar dat dit trouwens nog volgens het oude Belgisch systeem (zonder spaties of koppeltekens) moet en dus niet via het bij wet verplichte IBAN nummer (in Nederland wordt het IBAN nummer nog niet standaard gebruikt).

Van zodra dat je meer dan 20 € hebt verdiend, wordt het geld automatisch overgeschreven naar je bankrekening op het einde van de week. Wanneer je minder dan 20 € opgebouwd hebt, kun je door op de site in te loggen een uitbetaling aanvragen. Hiervoor moet je wel 0,50 € transactiekosten betalen.

Aan de slag met de app

We downloaden de app en loggen in met onze gegevens. Je krijgt een overzicht in een lijst met de dichtstbijzijnde spots waar je een opdracht kan uitvoeren, gebaseerd op jouw locatie. Je kan ook kiezen om de spots op een Google Maps kaart te bekijken.
smartspotter app review

Per spot zie je onmiddellijk wat de verdiensten zijn voor de uitgevoerde opdracht (meestal 2 à 4 €). Van zodra je een opdracht aanvaardt, is ze een uur lang niet meer zichtbaar voor andere Spotters. Je moet dus wel de opdracht binnen het uur uitvoeren!

We kiezen de Carrefour promo! Spot en aanvaarden de opdracht. De aftelklok begint te lopen.
smartspotter app review

We vinden de promotie stand en nemen een foto via de app. Deze foto wordt lokaal bewaard in de app en pas nadien doorgestuurd via je mobiele data connectie. Om je het gemakkelijk te maken, kan je een voorbeeldfoto bezichtigen van wat er gevraagd wordt.
smartsportter iphone app review
Tenslotte nog de vraag beantwoorden wat de kostprijs is van het product en eventueel een opmerking invullen. Opgelet: je antwoorden dienen altijd in het Engels te zijn !
smartspotter app review
Nog even alles nakijken en op de knop “Submit this spot” drukken.Succes ! De opdracht is uitgevoerd.

Deze wordt nu nagekeken door een team van SmartSpotter om misbruik tegen te gaan. Bij goedkeuring krijg je dan jouw vergoeding.
smartsportter iphone app review
In het History overzicht, kan je nagaan wat de status is van je opdrachten. Een paar uur later zien we de bevestiging dat de 3 uitgevoerde opdrachten geslaagd zijn en dat we reeds 8,00 € en 80 SmartPoints verdiend hebben.
smartsportter iphone app review
SmartPoints zijn punten die je, naast het tegoed in geld, kunt opsparen. Hoe meer opdrachten je goed vervult, hoe hoger je op de ranking lijst komt. Later kun je voorrechten opbouwen met je opgebouwde tegoed aan SmartPoints.

Conclusie van de Smartspotter Iphone App:

SmartSpotter is een zeer gebruiksvriendelijke iPhone app, waarmee je op een leuke manier een kleine bijverdienste kunt bekomen tijdens het winkelen. Momenteel is het aanbod van opdrachten niet groot, maar volgens de makers zou dit aantal binnenkort toenemen. De vraag gaat echter zijn, wanneer de app een groot succes wordt, of je nog genoeg de kans gaat krijgen om opdrachten binnen te halen, zonder dat ze reeds ingenomen zijn. Maar zolang dit niet het geval is, kan je er enkel maar je voordeel uit halen…

Exclusieve review door dailymichael.be voor dailybits.be.
Smartspotter app review

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments