In het kader van mijn eigen stappen in de internetondernemerswereld ben ik een aantal korte interviews met andere internetondernemers aan het maken ter inspiratie.

Andere mini-interviews in dit rijtje:

Vandaag is de gratis iOS Pakfriet app gelanceerd door Joris van Goodbytes.be. Joris was mede-student IMS in mechelen en daarom heb ik hem even wat mini-vragen doorgestuurd. Joris is naast freelancer met goodbytes.be trouwens momenteel ook al enkele jaren docent webtechnologiën op Lessius Mechelen.

Goodbytes
Q: Vanwaar het idee voor de frietapp?

Met enkele vrienden waren we onlangs aan het fietsen toen we in de buurt van leuven geen frituur wisten zijn. Een app had toen handig geweest en daarvan kwam het idee om er zelf eentje te maken.


Q: Hoeveel uren development zitten in deze app en met welk framework heb je de app gemaakt?

In totaal schat ik dat er ongeveer 20uur development in de app zit verwerkt. Het design en de mogelijkheden werden bewust zeer basic gehouden. Het startscherm werd trouwens geschetst in Paper for Ipad.

Als framework is er gekozen voor het Appcelerator Titanium development framework.

Q: Had je te maken met een lange goedkeuringsperiode van de appstore of viel dit ditmaal beter mee?

Zoals gewoonlijk duurde het een tweetal weken voor de app in de appstore tevoorschijn kwam. Zodar de app in status “in review” komt gaat het steeds zeer snel en duurt het nog maar enkele uren.

Q: Wat is trouwens je eigen favoriete frituur?

Niet echt een voorkeur, elke frituur heeft wel minpunten waar ik me al eens aan stoor… 🙂
Zelfgesneden en thuisgebakken frieten blijven nog steeds on top!

Van Iphone-addict Michael kreeg ik door dat er ook reeds de Mora’s Snack App te verkrijgen met alle Belgische frituren, maar blijkbaar heb je in deze app geen review-mogelijkheden.

Joris zijn vorige iOS app “I’m fine” werd na enkele maanden bijna exact “gekopieerd” door Belgacom met hun “I’m OK” app, dus dat verhaal moet je ook zeker eens nalezen op zijn blog.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments