App’s… Je kan het zo gek niet bedenken of één of andere ontwikkelaar heeft er al een mooie app voor gemaakt voor op je smartphone.

De afgelopen dagen zat ik in een zonnig Avoriaz voor een shortski met de werkgever (zie mijn instagram) en had ik de Nederlandse Snowciety app alvast op mijn Android smartphone geïnstalleerd. Deze app is gratis te vinden in zowel de Play store als in de Apple store.

De Snowciety app brengt je sneeuwplezier naar de sociale media, waarbij je heel eenvoudig (en accuraat) je ski/snowboard-tracks kan opnemen en daarna delen met je vrienden via een Facebook/twitter share mogelijkheid. Het is dus geen echte sportstracker (met stats, rankings,…), maar het snowciety-team ziet echt een toekomst in deze sociale sneeuwapp.

Gebruik van de Snowciety app

De app zelf werkt zeer eenvoudig. Met 1 druk op de record-button begint de app je ski/snowboard-track op te nemen. Je hebt geen 3G nodig, maar enkel de gps-functionaliteit van je smartphone (ik kon de app enkele uren gebruiken, zonder echt veel batterij-verlies).

Nadien, krijg je dan een gps-plot van de track te zien en kan je deze ook sharen met je vrienden op facebook of twitter. Je track komt op de snowciety-website (zie testje van me van zaterdag) en geeft mooi de verschillende pistes, waar je overheen bent gegaan.
snowciety

Meer over de Snowciety App

Vandaag even contact opgenomen met het team achter de Snowciety app. Het team bestaat uit Ronald Treur (CTO), Henk-Jan Berkhoff (design en UX) en Timan Rebel (CEO – linkedin). Timan (@timanrebel) is een echte serial-enterpreneur en dit blijkt ook uit zijn bio: met werkzaamheden in startups zoals Sugababes.nl, Mobypicture en Sol United. Als organisator van de eerste StartupBus Europe tour in 2011 en ook als mentor in het Rockstart Accelerator programma.

Het concept van de app was er reeds in september 2011 en de 1ste launch kwam er dan in april 2012. Met dank aan een testperiode in de winter van Australie en Nieuw Zeeland is de app dan sinds november 2012 echt live gegaan in Europa (waarbij bvb. nu de sneeuwcondities worden ingeladen vanop weeronline.nl).

Momenteel zijn er 6000 actieve bezoekers en zijn er in totaal net geen 30.000 pistekilometers opgenomen met de app. Onderstaande infographic hebben ze vandaag op de Snowciety blog geplaatst (toevallig net voor ik hen naar hun stats vroeg).
stats

Dit weekend is de nieuwe versie van de app vrijgegeven, snel zaterdagavond even geupgrade, maar door het noodlot zat er nog een bug in de app, waardoor deze continu crashte. Hierdoor heb ik op zondag niet meer verder kunnen testen en spelen met deze app. Een bugfix-versie van vandaag heeft gelukkig alles opgelost en de nieuwe versie draait nu als een zonnetje.

Functies in deze versie:
** We hebben zojuist een kleine update van deze versie gepubliceerd, om een crash te voorkomen wanneer er geen internet verbinding aanwezig is.

Deze update verbetert de stabiliteit en nauwkeurigheid. Voor de volgende updates focussen we op de snelheid van de app.

Versie 2.0.8:
* Push Notifications wanneer de app niet draait
* Nieuw opname scherm, dat je in één oogopslag de kaart, je vrienden in de buurt en de belangrijkste statistieken toont.

Voor de toekomst willen ze verder gaan op de sociale weg: het delen van foto’s, taggen van met wie je op de track staat/stond. Daarnaast is een mogelijke nieuwe feature een alarmknop voor de hulpdiensten. Zeker dus een app om te blijven volgen en mee op skivakantie te nemen (deze app kan zeker de vergelijking aan met de dure bestaande gps sporthorloges).

Review-opmerking

De enige UX-opmerking die ik heb is dat je weinig visuele interactie krijgt bij het uitvoeren van een actie. Ik verwijderde een track en kreeg nergens een melding dat deze verwijderd was. Als gebruiker wilde ik die verwijder-actie opnieuw doen. Misschien kan men bij het verwijderen van een track ineens terug naar het hoofdscherm verwezen worden ipv. opnieuw naar die track, die je net wilt verwijderen.

update: Net per mail al te horen gekregen, dat er aan die click-feedback wordt gewerkt. Mooi zo!

snowciety app

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristof
11 jaren geleden

Nice, ik heb de app ook nog vermeld in mijn blogske op http://www.wintersporters.be/weblog/bericht/3212/Getest-Sporthorloge-in-de-sneeuw naar aanleiding van uw berichten op Facebook. Ga die Snowciety de komende weken ook eens uitvoerig testen.

11 jaren geleden

Hahaha, beide test-reviews hebben we gedaan in Avoriaz, jij enkel een weekend vroeger dan ikzelf. 😉

11 jaren geleden

Ja idd, spijtig dat we niet samen daar waren, had nog wel cool kunnen zijn 😀