Maandagavond 4 februari begint een nieuw 9 afleveringen tellend tv-programma op één omtrent startende ondernemers: Topstarter.

De jury waarvoor de 70 startende ondernemers zichzelf moeten verdedigen bestaat uit 3 gevestigde CEO-waarden uit ons land: Inge Geerdens (CVWarehouse), Jan Kriekels (Jaga) en Wouter Torfs (Schoenen Torfs).

Toevallig heb ik in 2008 nog een sollicitatiegesprek bij CVWarehouse en Inge Geerdens gedaan (toen nog in mijn MS SQL server periode waar ze een ervaren db-profiel zochten voor hun database management), maar voelde ik me toen al niet meer goed met de Microsoft-richting waarin in terecht was gekomen.

Wat ik toen wel super vond, was de sfeer en de kantoorruimte waarin ze zaten. Een echte startup-vibe met leuk old-meets-future kantoorruimte aan de rand van de Antwerpse haven (waar blijkbaar ook coworkingspace Burooz op hetzelfde adres zit).
burooz
Op creativeskills is er een interview online verschenen met Inge omtrent haar belevenissen in het tv-programma Topstarter. Enkele quotes, die doen nadenken:

“Zo kon bijna niemand zijn idee in korte tijd goed uitleggen. Nochtans essentieel, want je verwacht van anderen dat ze even verliefd worden op het idee als jij.”

“De enigen die goed advies kunnen geven, zijn zij die de pijn voelen wanneer het fout afloopt.”

“Diegene die luisteren, zie je met zevenmijlslaarzen groeien. Die niet kunnen luisteren en telkens de behoefte voelen om zich te verdedigen, gaan niet vooruit.”

Benieuwd of het programma mijn verwachtingen gaat kunnen invullen!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dries huybrechts
11 jaren geleden

Vlaamse versie (flauwe afkooksel?) van Shark tank op abc.

Reply to  Dries huybrechts
11 jaren geleden

we shall see. Beter in elk geval dan weer één of andere dwaas quiz-concept.

11 jaren geleden

De VRT heeft uitzonderlijk de volledige toestemming gegeven voor het volledig online plaatsen van een tv-programma en de reeks topstarter kan je dan ook online bekijken: http://topstarter.flandersdc.be/