Met dank aan eventbureau Pride was ik gisterenavond uitgenodigd op de eerste Sony Blogger night, samen met een 20tal andere Belgische Bloggers en een buslading Nederlandse techblogs (gadgetzone.nl, shoppen.blog.nl …).

Na een marketing-style voorstelling van de nieuwe Vaio laptops was het de tijd om zelf rond te lopen in een Sony showroom met alle voor handen zijn de Sony producten. Een overzichtje van de toppers/floppers:

Toppers:
VAIO F-reeks 3D laptop:
Zelf ben ik geen echte fan van 3d-toestanden, maar de beelden op deze laptop waren echt super indrukwekkend. Deze 3D kan me uren boeien en ik vermoed dat kinderen er weken nar kunnen kijken. Zeer scherpe beelden, waanzinnige video-performance voor een laptop en upscaling mogelijk van 2D-beelden naar 3D-beelden. Zie ook de review door Wim Wauters.

Sony HD camcorder met led projector HDR-PJ10:
Deze HD camcorder heeft een ingebouwde LED-projector, waardoor opgenomen beelden nadien mooi kunnen worden geprojecteerd (tot een haarscherp beeld van 60inch groot). Spijtig genoeg nog geen mogelijkheid om eigen data op het geheugen te plaatsen om dit ook te projecteren.

Highlights: 1920 x 1080 Full HD 60p recording, built-in projector, 16GB Flash memory (up to 6 hours recording in LP mode), wide angle G lens, “Exmor R” CMOS sensor, 42x extended zoom, 3.0″ touch screen

Sony camcorder HDR-PJ10

3D HD camcorder HDR-TD10:
Deze Sony camcorder is de eerste HD 3Dcamcorder en het was dan ook eens leuk om jezelf in 3D te zien op een 3D tv met alle 3D-hilariteit tot gevolg. De prijs is nog wel aan de stevige kant met een goede 1500€. Ik ben nu zeker benieuwd naar de GoPro 3D, die eraan komt voor ongeveer een 600-700€!
Sony 3D camcorder

Floppers:
Wifi network audio:
De voorstelling van de Wifi network audio zaken was vooral “net niet“. Met behulp van een iphone app (of een nog niet werkende remote wifi-display) kan je netwerkaudio (netwerk hdd’s of windows laptop met wm11) sturen naar je wifi-boxen. Wel bizar dat je wel een iphone app hebt voor de besturing, maar Apple producten voor de rest niet ondersteund worden.
Sony wifi network audio

Skype webcam voor de Bravia tv’s:
De nieuwe 2011 Bravia TV’s hebben een ingebouwde Skype-applicatie, die het mogelijk maakt om op je tv inkomende skype-gesprekken aan te nemen. Met de aparte skype-webcam kan je dan ook video-calls doen op je tv.

Mooi doel, maar weer “net niet” doordat je een niet-HD webcam gaat aansluiten op je FULL-HD 3D tv en dat je de skype-calls niet kan overnemen op je smartphone (via een iphone app, kan je de Bravia’s namelijk ook reeds remote besturen en zou de doorschakeling zeker mogelijk moeten zijn).
Sony Bravia app skype

Voor de rest een leuk product launch event voor techies met de kennismaking met wat andere Belgische bloggers: Wim Wauters ( @Wim_Wauters ), Sigrid (@rrradiogirrrl) van medemerkers en Freelance Fotograaf Filip (@Bunker) .

sony blogger night

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arne
13 jaren geleden

Bedankt voor je aanwezigheid!
Volgend jaar opnieuw 😉

Grtz,
Arne