Gisterenavond heb ik eindelijk de moed gehad om een gevaarlijke operatie met mijn Telenet mailbox te doen: deze verhuizen van mijn ouders hun account naar mijn account. Ik wist dat er soms problemen mee kunnen voorkomen en ja hoor, momenteel zit ik zonder mailbox.

Het verhuizen van je telenet mailbox is normaal gezien een simpele procedure:
– mailbox verwijderen op oude account in mijntelenet
– vrijgeven van mailadres (Free Aging)
– inloggen met je andere account en daar de mailbox aanmaken (liefst zo snel mogelijk, want anders kan iemand anders je mailbox overnemen)

Doordat we een verhuisafspraak hebben kunnen we blijkbaar niets meer aanpassen aan onze eigen telenet-account (dat zou men mooi in de foutboodschap kunnen zetten, maar kwam ik pas te weten bij de helpdesk) en door technische problemen kan ik mijn mailbox ook niet meer terug toevoegen aan de account van mijn ouders. Iedereen die me dus momenteel mailt krijgt nu deze leuke response:

host smtp-telenet.telenet-ops.be[195.130.132.49]
said: 550 5.1.1 Recipient address rejected: User Unknown (in reply to RCPT
TO command)

De Telenet helpdesk heeft een ticket aangemaakt en het gaat normaal tegen morgen terug in orde zijn (laat ons hopen). Het is dus opletten geblazen als je zelf ook eens een mailbox wilt verhuizen!

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments