Als IT’er leer je 1 ding: dat je levenslang zal moeten bijleren. Ook al zijn er velen die niet geloven in de vele IT-certificaten, toch weet ik dat veel van mijn klanten/werkgevers, hier toch hard op letten in cv’s.

Enkele jaren geleden heb ik zo wat Microsoft certificaten behaald (MCP en MCTS MS SQL Server) en daarnaast ook het ITIL foundation certificaat (omtrent servicedesk processen).

Momenteel ben ik in zelfstudie bezig met het Prince2 certificaat omtrent project management. Prince2 is een methode, die reeds veel opgang kent in Nederland, maar in België nog redelijk onbekend is. Mocht je interesse hebben, bekijk dan zeker eens de Prince 2 opleidingen op Springest.

Voor mezelf is het dan ook een mooie verrijking van mijn cv en zeker om weer te bewijzen dat ik zulke zaken ook zelfstandig in zelfstudie kan behalen (ipv. alles voorgekauwd in een training te krijgen).
Prince2
Via een cursus en training cd-rom van ILX group ben ik nu alle zaken aan het doornemen en instuderen en hoop ik binnen 1-2 weken het examen af te leggen (75 meerkeuzevragen op 60min. met slagingspercentage van 50% wat perfect moet lukken). Hopelijk dus nog net voor onze verhuis en de start van het BBQ-seizoen, daar ik zulke avondjes zelfstudie, dan liever ga vermijden…

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kim D'Hont
14 jaren geleden

Herman, laat je eens weten wat je bevinden zijn? Hoeveel betaal je voor deze cursus?
Kim

14 jaren geleden

Kim, check telenet-mailbox.

Voor de rest: De e-learning cursus komt van bij Oak3:
http://www.the-campus.be/oak3/elearning.jsp
.-= herm zijn laatste blog ..Surfsessie 2010-5: G-dam =-.

14 jaren geleden

The PRINCE2 User Group Belgium: Place to share information on PRINCE2: See link http://www.prince2-ug.be: eg: Free Training material, PRINCE2, What is new in PRINCE2:2009, Introdcution to PRINCE2.

dj word
14 jaren geleden

Prince 2 is wel een hoop werk vooral de verdere examens. Ik vraag mijzelf af of het nut heeft om te doen als je eigenlijk helemaal geen aanleg hebt voor plannen. Helpt dit dan?

Glenn
14 jaren geleden

Bij mij op’t werk wordt als intro voor projectmanagement een mengeling van Prince 2 en PMBok (“project management body of knowledge”) gegeven.  Het onderscheid werd niet duidelijk gemaakt, maar ik kan me voorstellen dat beide voor- en nadelen hebben en dat ze daarom samen gegeven werden.
Wat betreft cursussen volgen over project management: dat is zéér waardevol!  Een eye-opener voor mensen die weinig of niets weten van project management, een interessante toevoeging voor mensen die er zelf of vanuit hun bedrijf al wat ervaring mee hebben.

14 jaren geleden

Deze week geslaagd voor het examen. Was best wat pittiger dan de proefexamens, die bij de cursus zaten…
.-= herm zijn laatste blog ..Howie & Linn – Natural High =-.

Bert
13 jaren geleden

Dag Herman, ik zou ook graag de cursus PRINCE2 Foundation e-Learning CD, Books and Exam Pack via ILX Group bestellingen.
Ben jij tevreden over de cursus,…
Heb jij u examen afgelegd in het engels? wat raad jij aan?

Bedankt
Bert

13 jaren geleden

Het vergt wat doorzettingsvermogen, maar toch zeker de moeite.

Ik leerde eerst een hoofdstuk in het boek, om dit daarna te herhalen met de cd-rom en de bijhorende testvragen.

Ik heb het in het Engels gedaan en in het begin maakte ik een woordenlijst met de moeilijkere termen.

Bert
13 jaren geleden

Dag Herman,

Bedankt voor de info.
De examenvragen is dit altijd multiple choice?
Ik ben enorm hard aan het twijfelen of ik nederlands of engels ga doen. Ik weet dat je in de praktijk vaak engelse termen gaat gebruiken,… maar voor het te leren en te begrijpen lijkt me nederlands makkelijker. groetjes Bert

13 jaren geleden

Examenvragen waren inderdaad multiple choice en daardoor was het in het Engels soms best pittig om de nuances te kunnen onderscheiden.