Prince2 Project Management zelfstudie

Als IT’er leer je 1 ding: dat je levenslang zal moeten bijleren. Ook al zijn er velen die niet geloven in de vele IT-certificaten, toch weet ik dat veel van mijn klanten/werkgevers, hier toch hard op letten in cv’s.

Enkele jaren geleden heb ik zo wat Microsoft certificaten behaald (MCP en MCTS MS SQL Server) en daarnaast ook het ITIL foundation certificaat (omtrent servicedesk processen).

Momenteel ben ik in zelfstudie bezig met het Prince2 certificaat omtrent project management. Prince2 is een methode, die reeds veel opgang kent in Nederland, maar in België nog redelijk onbekend is. Mocht je interesse hebben, bekijk dan zeker eens de Prince 2 opleidingen op Springest.

Voor mezelf is het dan ook een mooie verrijking van mijn cv en zeker om weer te bewijzen dat ik zulke zaken ook zelfstandig in zelfstudie kan behalen (ipv. alles voorgekauwd in een training te krijgen).
Prince2
Via een cursus en training cd-rom van ILX group ben ik nu alle zaken aan het doornemen en instuderen en hoop ik binnen 1-2 weken het examen af te leggen (75 meerkeuzevragen op 60min. met slagingspercentage van 50% wat perfect moet lukken). Hopelijk dus nog net voor onze verhuis en de start van het BBQ-seizoen, daar ik zulke avondjes zelfstudie, dan liever ga vermijden…

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.