Ik ken Maarten Schenk (@mschenk en blogger op blogologie.be) al veel langer vanop allerhande blogevents. Als er 1 constante is in het ontmoeten van Maarten is dat hij de afgelopen jaren steeds een tablet (die gewonnen Sony niet? 😉 ) meehad met zijn digitaal kindje op: Trendolizer.

Een volledig geautomatiseerd webplatform, dat aan de hand van de vele verschillende API’s van de sociale netwerken probeert als eerste te weten te komen welke link/video/… als viraal gelanceerd geraakt.

Deze morgen lanceert Trendolizer echter in een volledige nieuwe versie, dus tijd om Maarten zijn kindje nog eens een zetje te gaan geven.

De start van Trendolizer

Zoals Maarten me gisteren nog aan de telefoon liet weten, die eerste versie uit 2012 (domein geregistreerd op 14 mei 2012 merk ik) was precies uitgekotst door den hond. 😉
Trendolizer v1

Na een paar maanden was er eind 2012 gelukkig aan een iets aangepaste design. Deze versie heeft lang een underground bestaan gekend, waarbij ik er ook wel eens te pas en te onpas een kijke opnam, maar de design schrikte gewoon webbezoekers toch af.
trendolizer v2

Uitstapje langs Distractify

Eind februari 2014 kwam er dan het grote nieuws dat de volledige technologie achter Trendolizer (en ook Maarten) als package-deal aangekocht werden door de Viral newsstartup Distractify. 1 van die vele websites, die via clickbait proberen mee te surfen op de hoge Facebook bezoekersstromen (80% van hun verkeer komt uit Facebook).

Dat deze business een gevaarlijke business is, bewijzen onderstaande Quantcast bezoekersschattingen (enja dat is in miljoen pageviews die schaal). Je ziet het verkeer echt alle kanten op gaan, door de constante strijd met de Facebook algoritmeaanpassingen.
Distractify_com_Traffic_and_Demographic_Statistics_by_Quantcast

De technologie achter Trendolizer was dan ook voor de redactie van deze viralsite dé bron om snel in te kunnen spelen op virals en trends wereldwijd.

Terug onafhankelijk

Sinds enkele weken wist ik reeds dat maarten zich terug had vrijgekocht uit Distractify om Trendolizer zelf verder te gaan ontwikkelen en exploiteren. Met vandaag dan ook de launch van Trendolizer in een gebruiksvriendelijk design! Hoera!
trendolizer

De afgelopen weken stonden enkele nieuwe delen van het nieuwe Trendolizer reeds online, zoals de vele niche subsites, die Maarten nu in zeer korte termijn kan lanceren. Je kan een overzichtje vinden van zijn niche subdomeinen op Trendolizer.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld vlaamsemedia.trendolizer.com. Op deze niche subsite kan je eenvoudig zien welke nieuwsartikelen van onze Vlaamse media veel shares/likes/tweets halen op deze moment.

Zo kan je daar ook de like-stats van bijvoorbeeld dit “viraal” artikel op hln.be vinden (die volgens de sharedcount webservice 1400 likes heeft).
Efteling_neemt_vaders_met_geniale_grap_in_het_ootje

Een andere nichesite is de trailerzone, waar deze nieuwe Starwars trailer (ondertussen offline gehaald op Youtube) hoge bezoekerscijfers (en bijhorende likes) haalt.

Update vanuit Maarten zijn eigen blogbericht met de stats van zijn viral gaande Trendolizer pagina. Enja dat zijn dagen met 200K aan visits!
6a00d83452934c69e201b8d09a1e5f970c-500wi

Maarten: Is er al een Trendolizer subsite over trending Trendolizer pagina’s? 😉

Naast de nieuwe publieke versie is er ook een Pro-service met dashboards en API-mogelijkheden. Deze PRO-versie is bedoeld voor nieuwsredacties en social media warrooms waar men snel wilt kunnen inspelen op trending zaken. Meer informatie kan je op get.trendolizer.com krijgen en voor een demo kan je steeds contact opnemen met Maarten.

Zie je Maarten binnenkort weer ergens op een eventje rondlopen met een tablet, por hem dan zeker even voor een live demo! 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments