We gaan de uitdaging aan van Expeditie Natuurpunt 2021

Update 29 maart:

We hebben ons verhaal ondertussen ook aan Gazet van Antwerpen gedaan.


 

Een uitdaging of doel om naartoe te werken is altijd belangrijk. Daarnaast is het ondersteunen van een lokaal goed doel ook altijd iets waar we ons graag mee achterzetten.

We hebben dan ook de afgelopen wintermaanden besloten om de uitdaging van Expeditie Natuurpunt 2021 aan te gaan. Een weekend waarin we terug even dichter bij onze Belgische natuur komen, gaan moeten samenwerken als een team, een stevige fysieke inspanning gaan leveren en even van onze digitale schermpjes weg gaan geraken (ik pleit schuldig dat dit vooral op mij van toepassing is 🙈).

In het weekend van 26-27 juni gaan we op expeditie doorheen de Limburgse natuur: op dag 1 zullen we 21km moeten overbruggen met een kano over de Maas van Lanaken naar Meeswijk. Na een nachtje camping zal dag 2 ons vergasten op een wandeling van een goede 40km naar Diepenbeek (doorheen Nationaal Park Hoge Kempen).

(Ja je ziet dat ik actiever ben geworden op mijn Strava-profiel en naast loopjes, zul je daar dan ook binnenkort lange wandelingen gaan zien verschijnen.😉)

Wie zijn wij?

Daar we tegen juni nog niet weten hoe alle bubbels er gaan mogen uitzien, zijn we voor een vertrouwde familie-bubbel gegaan. Ik en karlien krijgen het gezelschap van schoonzus Lore en schoonbroer Michiel. Daarnaast zijn schoonbroer Dries en Ellen ons technisch ondersteuningsteam.

 

 

En dat is voor een goed doel?

Inderdaad het inschrijvingsgeld betalen we zelf uit eigen rekening, maar met deze expeditie willen we ook een lokaal natuurgebied een stevige duw in de rug geven.

Het afgelopen jaar heeft iedereen veel gewandeld en werden lokale natuurgebieden en bossen soms bijna overspoeld met wandelaars. We kwamen er plots massaal achter dat zo een stukje natuur dicht bij huis, toch wel aangenaam is. Weet dat de meeste van die natuurgebieden door vrijwilligers beheerd worden.

Wie me wat volgt zal misschien ook al wel weten dat mijn vader actief is als vrijwilliger bij Natuurpunt. Dit o.a. als conservator van het natuurreservaat Zevenbergenbos in Ranst. Doorheen de afgelopen 10 jaar is er hier een stevige lokale werking opgezet met vrijwilligers (elke maandag en daarnaast minimaal 1 zaterdag per maand werken ze samen in het bos). Deze ploeg beheert dit natuurgebied van meer dan 50 hectare met zowel oude bossen als weilanden met Galloway-runderen. Zo is dit nu een echte groene long geworden aan de oost-kant van Antwerpen!

Dit natuurgebied kan je als wandelaar ontdekken en jonge mede-wandelaars zullen zeker wel enkele plekken herkennen uit de populaire TV-reeks “De Nachtwacht“, waarbij de bosscènes in dit bos worden opgenomen. Vooral in het voorjaar (vanaf eind maart) krijg je een prachtig zicht met alle voorjaarsbloeiers.

Wij hebben ons geëngageerd om 1500EUR te gaan inzamelen voor Natuurpunt Zevenbergenbos, waarmee de aankoop van een extra 4,9 hectare in 2021 mee zal worden gefinancierd.

 

 

Hoe gaan we dit doen?

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.