Bij webshops krijg ik gemengde signalen de afgelopen weken. Sommige webshops gaan zo hard dat hun leveranciers niet kunnen volgen met leveren. Anderen zien dan weer hun omzet dalen.

Het is dan ook zo belangrijk om de visibiliteit van je webshop momenteel goed te hebben:

  • Juist en goed aanwezig zijn op social media (waar de eyeballs zijn momenteel)
  • Goed vindbaar zijn in de Google zoekresultaten (SEO en  Google ads)
  • Meeliften met alle initiatieven die momenteel aan het opstarten zijn
  • Hou goed de Digitale Versnelling van Telenet in de gaten want ze komen ook met een nieuwe initiatief (jee kan nu een gratis 2uur online consultancy boeken).

SEO linkbuilding voor webshops in 2020

Ja, linkjes naar je webshop krijgen is nog steeds van groot belang in het kader van SEO optimalisatie. In gewone tijden zie je webshops dan ook geregeld bloggers inschakelen om ergens een linkje te scoren naar hun webshop.

Sinds 2 weken zijn er nog veel extra mogelijkheden bijgekomen, die ik nu ben aan het bundelen (voor mijn Voka ondernemersuniversiteit webinar die ik vandaag geef aan enkele Limburgse ondernemers).

Heb je een Belgische webshop begin die dan maar al toe te voegen op volgende websites en portalen:

* Nederlanders mogen zich onthouden. De meeste platformen checken of het wel degelijk een Belgische webshop is met Belgisch adres en niet een extra webshop van NL bedrijf. 😅😉

 

Ken je nog van deze platformen, gooi ze dan gerust in de comments, dan voeg ik ze toe. Op deze manier geef ik die platformen ook weer wat extra waarde. 😉

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments