Bij webshops krijg ik gemengde signalen de afgelopen weken. Sommige webshops gaan zo hard dat hun leveranciers niet kunnen volgen met leveren. Anderen zien dan weer hun omzet dalen.

Het is dan ook zo belangrijk om de visibiliteit van je webshop momenteel goed te hebben:

  • Juist en goed aanwezig zijn op social media (waar de eyeballs zijn momenteel)
  • Goed vindbaar zijn in de Google zoekresultaten (SEO en  Google ads)
  • Meeliften met alle initiatieven die momenteel aan het opstarten zijn
  • Hou goed de Digitale Versnelling van Telenet in de gaten want ze komen ook met een nieuwe initiatief (jee kan nu een gratis 2uur online consultancy boeken).

SEO linkbuilding voor webshops in 2020

Ja, linkjes naar je webshop krijgen is nog steeds van groot belang in het kader van SEO optimalisatie. In gewone tijden zie je webshops dan ook geregeld bloggers inschakelen om ergens een linkje te scoren naar hun webshop.

Sinds 2 weken zijn er nog veel extra mogelijkheden bijgekomen, die ik nu ben aan het bundelen (voor mijn Voka ondernemersuniversiteit webinar die ik vandaag geef aan enkele Limburgse ondernemers).

Heb je een Belgische webshop begin die dan maar al toe te voegen op volgende websites en portalen:

* Nederlanders mogen zich onthouden. De meeste platformen checken of het wel degelijk een Belgische webshop is met Belgisch adres en niet een extra webshop van NL bedrijf. 😅😉

 

Ken je nog van deze platformen, gooi ze dan gerust in de comments, dan voeg ik ze toe. Op deze manier geef ik die platformen ook weer wat extra waarde. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tim Van Achte
4 jaren geleden

Gentse lokale winkeliers en handelaars die producten bekend willen maken (op hun webshop of hun andere alternatieven), moeten zich zeker aansluiten op de ‘Gentsekoop zelfhulpgroep’ van Gentsekoop waar je rechtstreeks tips kunt geven aan klanten die op zoek zijn naar items en hun #vraag posten. Ok, een vrij organische, zelforganiserende vorm van webshopping ;-), maar het lijkt meer aan te slaan dan het idee van een portaalwebsite.

https://www.facebook.com/groups/499083227407310/

4 jaren geleden

https://www.dagvandewebshop.be/ biedt ook een platform met heel wat webshops!

4 jaren geleden
Bart De Ceulaer
4 jaren geleden

Hey Herman,

met een aantal partners hebben we wijkopenlokaal.be gelaunched. Ken je ook toevoegen!

Groeten

4 jaren geleden

Leuke tips. Ik heb het beleid om niet te betalen voor links.

3 jaren geleden

Dikke merci!

Johan Van der Taelen
3 jaren geleden
Bavo Verstraeten
3 jaren geleden

Hallo Herman,

Ons Brussels PR-bureau Blink lanceert volgende week het platform / webshop Blink United (www.blinkunited.com) voor lifestyle producten (mode, decoratie, accessoires,…). Is 100% Belgisch

Groeten
Bavo

3 jaren geleden

Onlangs gelanceerd: https://littlepumpkin.be ! Online verse baby voeding bestellen die aan huis kan worden geleverd.

Guy
3 jaren geleden

Hoi Herman,

Ik weet niet of deze lijst nog up-to-date gehouden wordt, maar bij deze breng ik je graag op de hoogte van ons platform https://onzeondernemers.online – dé place to be voor ondernemers om hun zaak extra onder de aandacht te brengen waarbij ze zelf volledige controle hebben over hun eigen informatie.