Er zijn al veel discussies online voorbijgekomen over de nakende dood van todo-app Wunderlist. In 2015 kocht Microsoft deze app (voor tussen de 100 en 200 miljoen $) en werd direct duidelijk dat ze geen plannen hadden met Wunderlist zelf.

De aankoop stond volledig in het teken van het verder ontwikkelen van de Microsoft tegenhanger ToDo. In 2019 werd het dan ook duidelijk dat midden 2020 de stekker uit Wunderlist zou getrokken worden en de oprichter van Wunderlist deed dan ook een opmerkelijke smeekbede.

 

Op Wunderlist draait ons gezin

Ik zeg het al vele jaren dat de eenvoudige features van Wunderlist ideaal zijn in ons huishouden:

  • Gedeelde boodschappenlijst
  • Gedeelde inpaklijst voor vakanties (waardoor zelfs IK alles kan inpakken voor op vakantie te vertrekken 😉)
  • Gedeeld lijstje voor “als we ooit veel geld hebben”
  • Dailybits todo’s

Maar op 6 mei 2020 is het dan zover en gaat de stekker eruit… Tijd dus voor een alternatief voor Wunderlist.

In december was er hierover al een levendige discussie op mijn FB pagina met alle soorten tips: Todo, Trello (voor gebruikers hiervan lees dit), Google Keep,…

1 van die tips was TickTick en laat dit nu het alternatief zijn dat we gekozen hebben. Van UX, features en design zeer gelijkaardig met Wunderlist. Daarnaast een goed werkende MacOs app en een Android app voor onze smartphones.

 

Migratie Wunderlist naar TickTick

Doordat er in het weekend nu geen meer uitstapjes zijn of taxi-papa verplichtingen was er dan ook tijd om die migratie ineens uit te voeren.

Je kan namelijk vanuit TickTick de migratie opstarten door aan te loggen met je Wunderlist account, maar in mijn geval gaf dit een foutmelding (al merkte ik nadien dat de migratie in de achtergrond wel was blijven doorgaan). Een 2de optie is om in Wunderlist je persoonlijke backup te gaan downloaden en deze te importeren in TicTick.

Downloaden Wunderlist archief/backup

Aanloggen op wunderlist.com en in je accountsettings kan je een Wunderlist export aanvragen (met ook alle historische todo’s enzo).

 

Importeren van Backup in TickTick

In de backup zit een json tekstbestand en dit kan je dus eenvoudig gaan importeren via ticktick.com.

 

En even later waren we terug up and running en kon in bepaalde lijstje terug gaan delen met mijn vrouw. 🎉👏

Op het internet is niets gratis (en als het wel zo is, vraag je dan even af hoe je wel betaalt *kuch* data), dus ik heb ineens de upgrade gedaan (27EUR/jaar). Wel een waarschuwing dat een factuur krijgen blijkbaar een lijdensweg is!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments