De laatste dagen veel kunnen analyseren hoe de facebook-like knop op enkele van mijn tomorrowland-blogposts (net geen 100 facebook likes and counting…) zorgt voor een massa aan facebook-bezoekers (een grote stats-analyse blogpost komt eraan op 1/8 hierover).

Een tip voor elke wordpress-blogger is de plugin “Facebook Like Thumbnail” in combinatie met de addthis-plugin voor het tonen van de facebook like-button.

Deze plugin gaat voor elke blogpost volgende html-code in de header plaatsen, waardoor een like van een bezoeker op zijn facebook wall zal getoond worden met de thumbnail-foto, die je zelf kiest per post (featured image of 1ste image van blogpost).

Hiervoor wordt er gebruikt gemaakt van de mogelijkheden van het Open Graph protocol van facebook.

<!– Facebook Like Thumbnail –>
<meta property="og:image" content="https://www.dailybits.be/wp-content/2011/07/Entourage+Season+Five+Premiere+ED7bc5tCV8ol-150×150.jpg" />
<!– End Facebook Like Thumbnail –>

Het resultaat bij mijn Entourage 8 blogpost (met een featured image).
facebook like

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments