De laatste dagen veel kunnen analyseren hoe de facebook-like knop op enkele van mijn tomorrowland-blogposts (net geen 100 facebook likes and counting…) zorgt voor een massa aan facebook-bezoekers (een grote stats-analyse blogpost komt eraan op 1/8 hierover).

Een tip voor elke wordpress-blogger is de plugin “Facebook Like Thumbnail” in combinatie met de addthis-plugin voor het tonen van de facebook like-button.

Deze plugin gaat voor elke blogpost volgende html-code in de header plaatsen, waardoor een like van een bezoeker op zijn facebook wall zal getoond worden met de thumbnail-foto, die je zelf kiest per post (featured image of 1ste image van blogpost).

Hiervoor wordt er gebruikt gemaakt van de mogelijkheden van het Open Graph protocol van facebook.

<!– Facebook Like Thumbnail –>
<meta property="og:image" content="https://www.dailybits.be/wp-content/2011/07/Entourage+Season+Five+Premiere+ED7bc5tCV8ol-150×150.jpg" />
<!– End Facebook Like Thumbnail –>

Het resultaat bij mijn Entourage 8 blogpost (met een featured image).
facebook like

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments