Voorheen plaatste ik geregeld een stats-blogpost van deze blog (zie oktober 2009 of stats 2010).

Afgelopen maand juli bracht enkele blogposts, die vanuit stats oogpunt ideaal zijn voor een nieuwe uitgebreide stats-blogpost.

Google Analytics

De belangrijkste bron van statistieken allerhande is natuurlijk Google Analytics.

Wat basics stats van Juli 2011
google analytics blog stats
google analytics blog stats
google analytics blog stats

De 5 topdagen na Tomorrowland:
24 juli – 513bez – 756pageviews
25 juli – 1.163bez – 1.661pageviews
26 juli – 1.245bez – 1.637pageviews
27 juli – 842bez – 1.107pageviews
28 juli – 757bez – 1.013pageviews

Social media herkomst (via een geavanceerd segment dat ik heb aangemaakt):
google analytics blog stats

Spijtig genoeg lukt het me nog niet om de twitter-bezoekers eruit te halen, die doorklikken naar een blogpost (de twitter-bezoekers in bovenstaande grafiek klikken door op de link in mijn profielpagina). Via de onderstaande bit.ly statistieken kan ik wel per blogpost afleiden hoeveel dit er zijn.

Een link die afgelopen dagen voorbijkwam wijst er trouwens op dat maar 40% van de Google Analytics data echte mensen zijn die daadwerkelijk je pagina bezoeken. Als dit klopt, dan moet je vele analyses van stats met een grove korrel zout beginnen te bekijken…
[blackbirdpie id=”96833004160303105″]

Met dank trouwens ook aan de blogpost op studentengent.be, die ook een 91 bezoekers heeft doorgestuurd.

WP plugin site stats

Een handige plugin met vele stats van je wordpress-blog. De meeste zaken zijn ook in google analytics te vinden, maar ik gebruik deze plugin vooral voor de uitgaande kliks te tracken.

Top-10 van livesets vanuit mijn livesets-blogpost aan de hand van aantal uitgaande kliks:

Liveset Aantal uitgaande kliks
1 Avicii 1209
2 Dimitri Vegas & Like Mike 931
3 Martin Solveig 725
4 Chuckie 537
5 Steve Aoki 500
6 Laidback Luke 477
9 Dirty South 279
7 Green Velvet 278
8 John Dahlback 271
10 Arno Cost 217

Als je weet dat je bij Oron goed geld kan verdienen per download, dan had ik beter alle sets direct naar Oron geupload. 😉

Social media stats

Enige maanden geleden heb ik de addthis-plugin gebruikt voor het toevoegen van de Twitter, FacebookLike en Google+ knoppen op elke blogpost. Meestal zie ik wel eens een like of retweet voorbijkomen, maar deze maand had ik eindelijk wat blogposts die viraal zijn gegaan.

Addthis heeft ruime analytics-mogelijkheden beloofd, maar spijtig genoeg is er nog niet veel te analyseren op de addthis-website.
Addthis analytics

Facebook

Aangaande Facebook likes is vooral de blogpost met de Tomorrowland 2011 livesets hard beginnen gaan op Facebook met reeds meer dan 145 facebook likes, 8 retweets en 3 +1’s.
facebook likes
Ideale moment dus om Facebook Insights eens te openen. Dit geeft echter een totaal vertekend beeld en al snel kan ik online meer gebruikers vinden met eenzelfde vertekend beeld in Insights.
facebook insights stats
Uit wat eigen testen kon ik vinden dat de Facebook Like knop een like-actie gaat blijven onthouden, ook al verwijdert de facebook-gebruiker nadien de liked-blogpost vanop zijn wall (zelf ben ik ook een facebook-gebruiker die zijn wall geregeld opkuist). Facebook Insights gaat 1 scan/dag doen en daarbij dus enkel rekening houden met de daadwerkelijke getoonde likes op de verschillende walls.

Zeer duidelijk is wel de kracht van Facebook als trafiek-bron. Elke keer ik de Facebook Like teller van de blogpost omhoog zag gaan, zag ik daarna een verhoogde instroom van Facebook bezoekers wat zich daarna weer versterkte door nieuwe Facebook likes. Dit is dan ook de kracht van die Like-button, waarbij je content zich kan beginnen verspreiden, zonder zelf iets hiervoor te moeten doen.

Twitter

Via twittercounter eenvoudig kunnen nakijken hoe het met de aangroei van followers op mijn twitter-account @dailybits is gesteld.

Gestart bij 490 op 1 juli, ben ik op 31 juli uitgekomen op 540 (+49 followers).
Twittercounter

Daarnaast heb ik deze maand weer de online tool manageflitter.com gebruikt om mijn twitter-following list weer eens op te kuisen. Indien je geen twitter-profiel hebt/niet zelf tweet/of teveel onzin (4square checkins bvb) tweet, heb je de kans dat je uit mijn following-list bent gevlogen. Een “request to re-follow” kan altijd terug in overweging genomen worden. 😉

Bit.ly

Via Twitterfeed worden mijn blogpost op twitter gepost via een verkorte bit.ly url. Ook van bit.ly en twitterfeed kan je de statistieken gaan analyseren.

Een handige tip is trouwens dat je van elke bit.ly link de statistieken kan inzien door eenvoudig een plus-teken toe te voegen achter de bit.ly url.
Voorbeeld: https://bitly.com/oEThnB+

Ook hierbij moeten we echter een korrel zout bovenhalen omtrent de waarde van deze stats en verkeerd meetellende user-agents (must reads hierover kan je hier en hier vinden

Mijn blogpost/tweet omtrent het super twitter-werk van de Politiezone Rupel (via @politie_rupel) tijdens Tomorrowland haalde het hoogste aantal doorklikkende bezoekers door enkele retweets volgens de stats van twitterfeed.
bit.ly

Vimeo

Na eerst gebruik gemaakt te hebben van Youtube ben ik overgestapt naar Vimeo voor het posten van gopro-filmpjes wegens betere mogelijkheden en betere user interactie (en ook wel na de hele Google video soap). Voor Juli heb ik bij Vimeo een pro-account genomen, zodat ik de nodige statistieken kan aanmaken.
vimeo stats
Afgelopen maand heb ik 3 filmpjes geupload naar Vimeo:

In totaal had ik op mijn 8 uploaded vimeo-films 1169 plays in de maand juli wat toch een mooi resultaat is en me doet voortwerken aan het maken van leuke Gopro-filmpjes.

De embed-stats tonen de top10 van websites waar mijn vimeo-filmpjes embedded waren met natuurlijk de website van mede-hoofdrol speler (in de timelapse movie) Yves Bel8 die opduikt op plaats 3. Deze stats laten ook zien dat er 110 plays zijn gebeurd op mijn facebook-wall.
vimeo embed stats

Google+

Het deze maand gelanceerde social network Google+ kan me zeker nog niet overtuigen. Ook de plus1-interactie is nog onbestaande en ik zie vooral webmasters +1-clicks ruilen zeker tov. het reeds ingeburgerde “liken”.

Via de Google Webmaster tools kan je wat +1-statistieken bekijken, maar echter overtuigen doet het weer niet.

Deze maand dus 8 +1’s ontvangen van 9 verschillende google-gebruikers.

google + stats

Uit volgend artikel blijkt het belang van hoe vriendenrelatie’s in Google+ en +1-acties de google-rankings (reeds?) beïnvloeden How Being “Friends” On Google+ Leads To Better Rankings.

Feedburner

Via Feedburner wordt mijn RSS-feed van Dailybtis.be beheerd en ook hier zijn er weer analyse mogelijkheden.

Overzicht rss-subscribers tov. de reach van mijn rss-feedberichten
feedburner stats

Analyse Views tov. kliks van de feedberichten
Ook hier zien we weer een vreemde analyse tevoorschijn komen, waarbij verschillende feedposts meer clicks hebben dan views.
feedburner stats2

Amper 8 mensen maken gebruik van de handige optie om steeds mijn volledige nieuwe blogberichten in hun mailbox te krijgen via feedburner (in de sidebare kan je je hiervoor inschrijven).
Feedburner email

Klout

Zoals de Google pagerank (Dailybits heeft al lang een PR4) al jaren een soort waardemeter voor websites is, is er nu ook een strijd bezig voor het ontwikkelen van een gegeven, om social media gebruikers te gaan rangschikken naar hun invloed.

Het lijkt erop dat klout.com de strijd aan het winnen is (van bijvoorbeeld the peerindex). Hun klout-score is nog niet echt betrouwbaar, maar begint toch meer en meer gebruikt te worden voor het bekijken van de social media impact van een persoon (Justin Bieber heeft zo bijvoorbeeld een perfect 100/100).

De score-trappen volgens een Klout-werknemer:

0-30 is a relatively new or inactive user
30-60 is an average user, relatively typical
60-85 are those that brands want to target specifically
85-100 are typically news outlets and celebrities

klout score

Postrank -> Engagement bezoekers

Nog een analyse-tool voor je website is Postrank, waarmee je de zogenaamde engagement van je bezoekers kan gaan onderzoeken per blogpost.

Postrank is vorige maand opgekocht door Google,dus benieuwd hoe deze tool zich gaat ontwikkelen de volgende maanden.

postrank stats
postrank stats

Andere websites?

Naast dailybits.be heb ik nog enkele kleinere websites lopen en ik ben dan ook verheugd dat de Vlaamse overheid in juli 2011 het Actieplan Groene warmte heeft goedgekeurd met een extra subsidie voor het installeren van een zonneboilers en bijhorende google-activiteit.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
http://www.mdcteam.com/
7 jaren geleden

Avocado heeft eigenlijk helemaal niks nodig. Gewoon prakken / pureren en klaar! Zeker voor een kindje dat net begint met eten is dat prima. Later is het lekker om iets zuurs toe te voegen. Yoghurt kan dus, maar een beetje citroensap is ook erg lekker.