Update 30/01
Met dank aan deze tweet van @frank_be een update gedaan.


Sinds een tijd nu volledig overgestapt naar het mac OS X wereldje voor zowel mijn Dailybits als Intracto werk (geen moment spijt van en ik doen van BYOD trouwens). 1 van de zaken, waar ik nu bij het afsluiten van mijn eerst kwartaal met een Macbook zat waren de nodige facturen vinden.

Er wordt geregeld aangegeven, dat Apple-gebruikers meer uitgeven dan Android/Windows gebruikers aan apps, software, online aankopen,… Zo waren er de afgelopen jaren zelfs geruchten over dynamic pricing toestanden gericht op Mac-gebruikers. Na amper een maanden mac-gebruiker kan ik deze stelling al bevestigen. Het aankopen via de Appstore van handige software doe ik nu gevoelig meer, dan vroeger als Windows gebruiker.

 BTW facturen van de Appstore?

Natuurlijk moet op het einde van het kwartaal de papierwinkel in orde zijn en was ik dus op zoek naar BTW-facturen van mijn software-aankopen in de Apple Appstore. Overal gedateerde informatie, links naar Apple contactformulieren die niet meer werken,…

Dus nu dat ik eindelijk heb uitgevogeld bij wie ik moet zijn en hoe ik dat moet aanvragen:
1. Op het einde van het kwartaal even oplijsten wat je aankopen waren in de iTunes app bij je aankoopgeschiedenis.
iTunes aankoopgeschiedenis

2. Mailtje sturen naar itunesstoresupportnl@apple.com met je btwnummer en de verschillende aankopen (met hun bestellingsnummer). Mailtje mag in het Nederlands.

3. Een dagje later krijg je de facturen op je btw nummer terug van hen (op je iCloud mailadres). Verwacht je aan een hoop opvolgmailtjes, waarin je moet bevestigen, dat je de facturen hebt ontvangen. 😉

Minpunten:

  • Ik kreeg 4 facturen gewoon als tekst in 1 mail terug. Had handiger geweest als 4 pdf’en.
  • Ook al staat hun Luxemburgs btwnummer erop, Apple lapt je toch 21% btw (ook al heb je zelf een Belgisch BTW nummer), die je moet proberen terugeisen via je btw-aangifte. Zoals je hieronder kan zien was dit voor 2014 zelfs de Luxemburgse 15% aan BTW.

Misschien doe ik hier wel stommiteiten en is er nog een andere weg. Dus die-hard Apple gebruikers, mogen me steeds corrigeren of andere tips meegeven!

appstore factuur

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments