Apple Appstore en btw-facturen

Sinds een tijd nu volledig overgestapt naar het mac OS X wereldje voor zowel mijn Daily Bits als Intracto werk (geen moment spijt van en ik doen van BYOD trouwens). 1 van de zaken, waar ik nu bij het afsluiten van mijn eerst kwartaal met een Macbook zat waren de nodige facturen vinden.

Er wordt geregeld aangegeven, dat Apple-gebruikers meer uitgeven dan Android/Windows gebruikers aan apps, software, online aankopen,… Zo waren er de afgelopen jaren zelfs geruchten over dynamic pricing toestanden gericht op Mac-gebruikers. Na amper een maanden mac-gebruiker kan ik deze stelling al bevestigen. Het aankopen via de Appstore van handige software doe ik nu gevoelig meer, dan vroeger als Windows gebruiker.

 BTW facturen van de Appstore?

Natuurlijk moet op het einde van het kwartaal de papierwinkel in orde zijn en was ik dus op zoek naar BTW-facturen van mijn software-aankopen in de Apple Appstore. Overal gedateerde informatie, links naar Apple contactformulieren die niet meer werken,…

Dus nu dat ik eindelijk heb uitgevogeld bij wie ik moet zijn en hoe ik dat moet aanvragen:
1. Op het einde van het kwartaal even oplijsten wat je aankopen waren in de iTunes app bij je aankoopgeschiedenis.
iTunes aankoopgeschiedenis

2. Mailtje sturen naar itunesstoresupportnl@apple.com met je btwnummer en de verschillende aankopen (met hun bestellingsnummer). Mailtje mag in het Nederlands.

3. Een dagje later krijg je de facturen op je btw nummer terug van hen (op je iCloud mailadres). Verwacht je aan een hoop opvolgmailtjes, waarin je moet bevestigen, dat je de facturen hebt ontvangen. 😉

Minpunten:

  • Ik kreeg 4 facturen gewoon als tekst in 1 mail terug. Had handiger geweest als 4 pdf’en.
  • Ook al staat hun Luxemburgs btwnummer erop, Apple lapt je toch 15% btw, die je moet proberen terugeisen via je btw-aangifte. En dus ook niet de Ierse 23%, zoals je op hun helppagina’s kan vinden… :-/

Misschien doe ik hier wel stommiteiten en is er nog een andere weg. Dus die-hard Apple gebruikers, mogen me steeds corrigeren of andere tips meegeven!

appstore factuur

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

8 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *