Hier in huis hebben we vanalles en nog wat rondslingeren, maar meestal kan je ’s avonds Karlien in de zetel vinden met haar oude getrouwe iPad2 (met dank aan de Stone-IS guys en 1 van hun klantenwedstrijden;-)).

Goede week geleden had Karlien de “update now” knop ingedrukt en hop na een goed halfuurtje stond iOs8 op haar Ipad2, waarna de miserie begon en websites amper nog werkten, apps niet meer af te sluiten waren…

Laat ons stellen dat ze niet de enige iPad2 gebruiker is met dit iOs8 issue getuige forumthreads zoals deze op de Apple site en ook in mijn Twitterstream.

iPad2 proberen te redden

Omdat die iPad2 eigenlijk nog best veel gebruikt werd, heb ik me gisterenavond ertoe gezet om te trachten de rampzalige iOS8 update toch werkend te krijgen. De noodoplossing was om terug naar iOS7 te downgraden (wat blijkbaar nu ook niet meer lukt op de gewone iTunes manier), maar ik wilde het toch proberen met iOS 8.0.2. Omdat er nog velen met die probleem zitten mijn stappenplan.

1. Factory reset van de iPad2 via de instellingen – Algemeen – Wis alle inhoud en instellingen.

2. Enkel de apps terug geplaatst, die echt noodzakelijk zijn. Voor de rest staat er totaal geen inhoud op die iPad. Alles zit in een dropbox account.

3. In de instellingen aan de slag gegaan:

  • Algemeen – Zoek met Spotlight – Alles afgezet.
  • Algemeen – Ververs apps op achtergrond – Alles afgezet.
  • Algemeen – Toetsenbord – Autocorrectie en gesplitst toestenbord afgezet.
  • Privacy – Locatievoorzieningen Uit
  • iTunes en App Store – Enkel automatische downloads van Updates

4. Enkele hard reboots gedaan (zoals aangegeven in het forum via homeknop en powerknop samen ingedrukt te houden).

Nu is de iPad2 terug bruikbaar als zeteldevice. Zelf is het nu trouwens de eerste keer, dat ik er nog eens mee speel, en ik moet zeggen dat mijn iPad mini retina toch echt wel een pak leuker aanvoelt van formaat en snelheid. Mijn iPad Mini draait trouwens als een zonnetje op iOS 8.0.2.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
p.
9 jaren geleden

Bedankt voor je blogposting. Meteen een bevestiging om met onze iPad 2 bij iOS 7 te blijven en niet te updaten.
En hopelijk klikt de zoon nu niet op update….