Meer recent leesvoer:

 


Twee van mijn meest populaire rss-feeds van blogs in mijn Feedly-account zijn momenteel Mac desks en The Setup. 2 blogs met inspiratie voor de homeoffice en leuk om te zien welke hardware/homeoffice-setup anderen hebben. Voor de SEO-guys, check bijvoorbeeld de blogpost met Google webspam opperhoofd Matt Cutts.

mac desks the setup

 

Daar mijn Homeoffice-blogposten (zoals de Foamie muurdecoratie) toch ook steeds veel lezers over de vloer krijgen, nog eens een update blogpostje van mijn setup. Met 1 grote evolutie de afgelopen weken, de switch richting Apple (met een iPad Mini Retina en Macbook Pro Retina). De nodige investeringen dienden toch gedaan te worden, dus dan maar ineens premium gegaan en ik moet toegeven dat de UI-ervaring toch echt wel premium is.

Hardware setup

Windows7 HP-laptop van de werkgever voor het dagelijks SAP-werk (met bijhorende verzameling VPN-tokens en nog enkele klanten laptops, die in de kast klaarstaan voor noodinterventies). Daarnaast is er nu dus een Apple Macbook pro retina 13″ gekomen voor het online dailybits-werk, zodat alles gescheiden is. Super tevreden trouwens ook van die Apple Magic Mouse!

1 van deze dagen komt er normaal gezien een Cocoon Grid-it 13 aan om de macbook pro en alle andere accessoires te kunnen vervoeren (ontdekt via blogpost bij Amoorie).

Voor het geven van workshops en presentaties heb ik me zelf voor de #blogbits en blogger workshops een beamer (Acer P1173) aangeschaft. Beste aankoop van 2014 was trouwens een eenvoudige wireless presenter. Super handig bij al mijn afgelopen workshops en presentaties.

In de homeoffice staat er een zelfbouw 3D printer en ligt een Raspberry Pi minicomputer nog op een hackprojectje te wachten (zoals Intracto met hun DIY toiletcamera of het dashboard idee van Openminds).

De iPad Mini Retina staat nu standaard op de homeoffice voor streamen van muziek. De tip is de kleine, super-handige Belkin Flipblade mount.

Verder staat er een Synology DS212J NAS met 4TB aan harde schijven, die ook functioneert als wireless wifi printerstation. Sporadische nood-backups verhuizen naar de brandveilige koffer.

Als smartphone heb ik nog steeds de Sony Xperia Z in gebruik (exact een jaar geleden startte het Sony ambassadeursprogramma).

Dat ik Gopro-fan ben, zullen de meeste wel al weten (en anders ga je NU naar mijn Dailybits vimeo channel). De Gopro Hero3+ black edition ligt dan ook met een hele doos mounts en accessoires steeds klaar om mee te pakken.

Ik draag ook al een maandje een Fitbit Flex rond mijn pols als motivator en in de kast heb ik ook nog wel enkele GT31 gps’en liggen voor tijdens het windsurfen (dringend nog eens wat tijd maken hiervoor).

Beste investering was ook het magnetisch whiteboard aan de muur met hoop magneten. Alle facturen/todo’s/papierwerk… die ik niet mag vergeten gooi ik daarop en na verwerking direct in juist kaft.

Als extra aankleding moet ik nu toch echt eens werk maken van de bestelling van 1 van die motivational posters van startupvitamins.com of zouden ze bij The Board of Innovation geen motivational/innovation poster willen opsturen? 😉

Wishlist/Toekomst?

Buiten een goede 2de (en 3de?) scherm heb ik niet veel meer op de wishlist staan voor dit jaar.

Daarnaast is alles in de homeoffice nu via een wifi repeater (Netgear WN2500RP) verbonden met de wifi telenet modem beneden in de huiskamer (5GHz verbinding op mijn bureau met wifi repeater, die dan via 2.4GHz alles doorgeeft). Een eventuele vervanging door ethernet bekabeling zou natuurlijk de max zijn in de toekomst.

Online tools setup

Ze vragen me soms een lijstje van mijn toptips van online tools te geven (met als voorbeeld de tools & apps blogpost van Clopin.be). Als echt essentiële online tools heb ik volgend lijstje:

 • Dropbox (ondertussen 75GB aan gratis space) om alles synchroon te houden.
 • Gmail als centrale mailbox en shared google agenda met de vrouw om zeker de zoon nergens te vergeten.
 • Managewp om mijn wordpress-netwerk aan te sturen en beheren.
 • Freshbooks als online facturatieplatform voor Dailybits.
 • Trello als todo-app via web en smartphone.
 • Keepass om mijn wachtwoorden en accounts bij te houden. Misschien eens kijken naar 1password?
 • Feedly voor het volgen van andere blogs.
 • Moo.com voor mijn fancy businesskaartjes.
 • Followthatpage.com, talkwalker.com en data.be om jullie in de gaten te houden. 😉
 • Xmarks om bookmarks te synchronizeren tussen al mijn browsers op al mijn devices.
 • Filezilla FTP om naar mijn vele websites te connecteren.
 • Notepad++, winmerge, Teamviewer,… en nog wat Portable apps op een USBstick en als tool op laptop.
 • Een hoop SEO-tools al dan niet online. 😉
 • Twitter als ik maar 1 van mijn sociale netwerken zou mogen behouden, dan betaal ik graag maandelijkse fee voor Twitter.
blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Ah tiens, ik wist niet dat Xmarks nog beschikbaar was. Eens inloggen en kijken welke links ik jaren geleden allemaal gebruikte. Momenteel vertrouw ik eerder op Chrome om al mijn favorieten te synchroniseren. Daar heb je momenteel ook het extra voordeel dat je actieve sessies op andere toestellen kan volgen. Bvb.: thuis beginnen lezen, op je mobiel toestel dezelfde vensters openen en vervolgen. Een klein detail maar wel handig.

Ook Trello heb ik even aangeklikt. Een echt goede todo-app heb ik momenteel nog niet. Trello ziet er erg volledig uit. Maar wat ik nog écht wil hebben is een planning van die todo’s visualiseren op zoiets als Google Calendar.

Reply to  Stijn
10 jaren geleden

Check eens http://www.getflow.com/, Stijn.

Reply to  Bart Stoffels
10 jaren geleden

Dankjewel Bart. Dat ziet er interessant uit.

Nick
10 jaren geleden

Vind je 13 inch niet te klein eigenlijk om veel met te werken?