Wie een lokaal bedrijf, winkel, afhaalpunt,… heeft zal ondertussen wel Google MyBusiness kennen. De feature waarmee je fysieke locatie in Google maps en in de sidebar van de Google zoekresultaten kan krijgen.

Heb je hiervan nog nooit gehoord, surf dan even naar google.nl/mijnbedrijf en zorg er (via bijvoorbeeld de postkaartmethode) voor, dat je locatie in de Google tools geraakt.

Als je trouwens problemen zou hebben bij het verhuizen van je bedrijf, ga dan zeker de supportoptie gebruiken om je te laten opbellen. Zelf heb ik hiervan al veelvuldig gebruik gemaakt, daar het verhuizen en veranderen van adressen geregeld volledig de soep indraait.

Apple Maps?

Het waren leuke tijden in 2012 toen Apple Maps samen met iOS6 op de kaart werd gezet en alle mogelijke fails naar buiten kwamen: fouten in de beelden, navigatie fails,…

Meer en meer hoor ik echter wel iPhone gebruikers over het feit, dat ze nu Apple Maps steeds meer beginnen gebruiken. Zo ook afgelopen dagen op Twitter.

Wat vele bedrijfseigenaars of agencies niet weten, is het feit dat je je bedrijf dan ook best in Apple Maps gaat toevoegen en vooral de bestaande informatie gaan controleren.

Je bedrijf/locatie toevoegen in Apple Maps kan eenvoudig via mapsconnect.apple.com en een AppleID (eventueel moet je dit even aanmaken voor de gelegenheid). De verificatie van je locatie verloopt met een telefoontje met automatische code. Let op: telefooncentrales worden niet altijd goed ondersteund.

Er bestaat een grote kans, dat jou bedrijf reeds aanwezig is, daar Apple vele bronnen gebruikt voor het uitbreiden van zijn kaarten.

Zo komt er informatie uit Foursquare (ja inderdaad bestaat dat nog?), Tripadvisor (hallo hotels, campings, restaurants…), Booking.com,… Meer informatie kan je op de Acknowledgements pagina vinden.

Maar dus zeker bij een verhuis of adreswijziging van je bedrijf, dien je ook even te denken aan Apple Maps.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

Waanzinnig hoe gedetailleerd het niveau is van de 3D satelliet beelden in Apple Maps…
Je bijna tot in iemand zijn veranda kijken…

Dave Loodts
7 jaren geleden

Eenzelfde post geschreven enkele dagen ervoor. Toevaligheid of telepathie? 🙂 https://www.davel.be/bedrijf-beheren-in-routeplanners/

Luc
7 jaren geleden

Thanks Herman, alweer een goede tip 🙂
Google Maps informatie even geupdate (interface is verrassend goed vernieuwd) en ook even aangemeld bij Apple Maps (je weet maar nooit).
http://www.apotheekdeheyn.be