Het moet niet zotter gaan worden, nu zelfs “gratis” banken op de kar springen van mobiele banking app’s voor de smartphone.

Ik ben reeds langs klant bij 1 van de traditionele grootbanken, die in ruil voor een stevige maandkost natuurlijk ook voorzien in een super goede online bankingplatform en ook de nodige smartphone apps.

Voor mijn Dailybits bijberoep wilde ik alles gescheiden houden en zit ik hiervoor bij Argenta. De kleine onafhankelijke bank, die als beste Belgische bank uit de Europese stresstest kwam. het pakket van zichtrekening/spaarrekening is er gratis en op een paar minuten in een kantoor te openen.

Natuurlijk leerde ik dan ook leven met de iets mindere UX van het online bankingplatform en het ontbreken van een smartphone app. Het was dan ook een GRATIS bankrekening. 馃槈

App Argenta bankieren

Sinds enkele weken is er nu echter verandering en zijn er nu een Android app (vanaf Android 4.0) en iOS app (vanaf iOS 7) in de stores verschenen voor de Argenta klanten. Tijd dus voor een test.
app argenta 4

Wat direct opvalt is de simpliciteit en eenvoud van de Argenta bankieren app. Een cleane layout, die toelaat enkel de basistaken te doen:

  • Checken van zichtrekening – spaarrekening
  • Ingeven van overschrijvingen
  • Wat algemene zaken zoals opzoeken van kantoren

Dus clean en simpel en geen overbodige ballast van functies voor je pensioensparen, vaste opdrachten,… Dit maakt als voordeel dat het een zeer snelle app is geworden, waar ik zeker fan van ben.

Een mobiele banking app is voor mij echt enkel voor on the go rekeningen te kunnen volgen en eventueel eens een overschrijving in te geven. Alle meer ingewikkelde acties, zal ik wel doen op de online banking website.

argenta app 1

 

De beveiliging van de app is met een 5-cijferige pincode, die je instelt bij de eerste aanmelding op de app. Nog iets opmerkelijk is trouwens, dat je perfect screenshots in de app kan maken. Bij vele andere banking app’s is dit onmogelijk gemaakt. Een dikke pluim dus voor deze kleine bank, die met zijn eigen strategie, zich toch mooi in de markt weet te plaatsen.

 

app argenta 3

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
David
9 jaren geleden

Jeps, Enkel spijtig dat die maar overschrijvingen tot 250 euro toelaat.

Kristof
9 jaren geleden

Het kunnen nemen van een screenshot is inderdaad handig,
Een systeem zoals bv bij ABN AMRO, zou nog handiger zijn. Instellen dat je een screenshot kan nemen en nadien terug uitzetten.