Deze blogpost gaat al direct tegen 1 van mijn eigen event-regels, die ik gaf tijdens mijn 3 power crashcourses op het #gencwf neventraject van generation creatives tijdens het Creativity World Forum in Kortrijk. Mijn stelregel bij eventblogposts is dat deze ten laatste om 10u. ’s morgens online moeten staan na het event. Deze is dus met 24u vertraging online.

Dus ipv. een traditionele event blogpost over dit waanzinnig goed verzorgde event, heb ik een blogpost gemaakt die inzoomt op 1 van de keynote-sprekers! Echt hulde trouwens aan het organisatieteam van FlandersDC.

De start keynote van het Creativity World Forum in Kortrijk werd namelijk gegeven door Guy Kawasaki en ik was blij dat ik zijn keynote nog heb kunnen meepikken (van het hele event heb ik maar 4 keynotes kunnen zien).
guy kawasaki world creativity forum

Guy Kawasaki?

Guy Kawasaki is wat je een serial entrepeneur kan noemen, die als “chief evangelist” werkte voor Apple (voor het legendarische Macintosh project), Motorola,… Hij vult zijn dagen dan ook met het geven van keynotes en vooral zijn social media accounts (als in +265K FB fans, 1,43 miljoen Twitter volgers en zelfs 6,7 miljoen followers op Google+).

Zijn social media strategy is echt meer dan de moeite waard en ik kan je volgende blogposten aanraden hierover:

Enja er komt ook wel wat promoted/sponsored materiaal voorbij (en waarom niet natuurlijk?). 😉

Door zijn dagbesteding van het geven van keynote speeches is hij natuurlijk waanzinnig bedreven hierin geworden. Weer een mooie les voor me om op wat details te letten en weer wat bij te leren over presentatieskills.

guy kawasaki wcf14

Keynote op #WCF14

Guy Kawasaki bracht in zijn keynote een reeds gekend verhaal over creativity met vooral een continue stroom van rants richting Windows/Microsoft. Zijn Apple-periode heeft blijkbaar veel sporen achtergelaten. 😉

Doorheen zijn presentatie bracht hij ook de nodige tips omtrent het geven van goede presentaties. Hierbij was de belangrijkste tip vooral het steeds customizen van je intro om direct je publiek mee te hebben. En jawel zijn presentatie was ervoor gestart met wat leuke/absurde foto’s, vanop Zaventem en in zijn hotel.

Hij bracht 11 kern-zinnen, waarrond zijn verhaal was opgebouwd. Op 1 van de standen op het event, hadden ze hiervan mooie live-tekeningen gemaakt.
kawasaki live tekening

Ook mooi om te zien hoe sponsor Barco tijdens de presentatie direct inspeelde over wat Guy bracht. Kudos trouwens aan Barco voor de waanzinnige stage van dit event!

Een tweet van me tijdens de keynote is trouwens nog eens leuk materiaal geworden op Twitter Analytics te bekijken. Deze tweet MET TYPO (arrgghhh) is nog eens een mooi bewijs, dat een event-tweet met hashtag ook nog meer dan 30u na de tweet kan blijven opgepikt worden.
Tweet_Activity_analytics_for_Dailybits_en_iPhoto

En inderdaad deze kritiek was misschien wel terecht, maar de keynote van Guy was wel een ideale power-keynote om de vaart erin te brengen. Zeker om dan met de dromerige creativity keynote van Daan Roosegaarde af te sluiten op de 1ste dag.

Nieuw boek

Guy Kawasaki lanceert begin december trouwens zijn nieuwe boek: “The art of social media”, die dus hierbij ineens op mijn wishlist staat voor de feestdagen. 😉

By now it’s clear that whether you’re promoting a business, a product, or yourself, social media is near the top of what determines your success or failure. And there are countless pundits, authors, and consultants eager to advise you.

But there’s no one quite like Guy Kawasaki, the legendary former chief evangelist for Apple and one of the pioneers of business blogging, tweeting, Facebooking, Tumbling, and much, much more. Now Guy has teamed up with Peg Fitzpatrick, who he says is the best social-media person he’s ever met, to offer The Art of Social Media—the one essential guide you need to get the most bang for your time, effort, and money.

With over one hundred practical tips, tricks, and insights, Guy and Peg present a bottom-up strategy to produce a focused, thorough, and compelling presence on the most popular social-media platforms. They guide you through the steps of building your foundation, amassing your digital assets, going to market, optimizing your profile, attracting more followers, and effectively integrating social media and blogging.

boek guy kawasaki

Over 3 jaar is er normaal gezien terug een Creativity World Forum in België en ik weet nu al dat ik er terug heen wil. Top-event, dat eens andere inzichten meebrengt, dan de traditionele tech/marketing events, die ik normaal bezoek.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments