De vaste bezoekers hadden al wel door, dat ik een Asus Transformer tablet ging aankopen en dit is de afgelopen weken inderdaad ook gebeurd.

De Asus transformer is een Android tablet, die mee aan de wieg staat van de explosieve tabletgroei, die momenteel de pc-markt aan het overspoelen is. 1 van de cijfers, die ik al zag voorbijkomen, spreekt over 22 miljoen verkochte tablets in de EMEA-regio (Europe, the Middle East and Africa) in 2011.

Ook in het boek “Media Morgen” voorspelt Jo Caudron een grote toekomst voor de tablets met bijvoorbeeld de toekomst als individueel 2de scherm bij het TV-kijken ipv. de huidige rode knoppen en ander onzin.

Tablet concept review

Voor ik over de Asus spreek even onze ervaringen met het tablet-concept.

De afgelopen weken zijn ’s avonds onze laptops nog amper aangezet. Buiten specifieke development taken (foto’s bewerken, website development,…) zijn eigenlijk alle basiszaken evengoed te doen op de tablet. Even voor tv de NMBS/Kinepolis-app gebruiken, mijn rss-reader doorlezen, de krant lezen (digitaal abo van De standaard), mijn twitterstream in het oog houden,…

Het grote voordeel van de tablet is vooral de dummy-factor. Het installeren van app’s gaat super eenvoudig en razendsnel, je kan niets foutiefs doen, minder vatbaar voor virussen, opstarten duurt amper 2-3seconden, zeer goede batterij (meer dan genoeg voor avondje intensief gebruik),…

Waarom de Asus transformer?

De Apple Ipad blijft het grote boegbeeld van de tablet-revolutie en is dan ook heer en meester in de verkoopscijfers.

Wij hebben echter geen enkel Apple-product in huis en willen ons dan ook niet binden aan Itunes en de Apple-merchandising.

Asus was de voorloper in het notebook-segment (zie mijn Asus EEE PC uit 2009) van enkele jaren geleden en dit merk je duidelijk bij de Transformer.

De meegeleverde docking zorgt ervoor dat je de Asus transformer kan veranderen in een handige notebook met toetsenbord en extra batterij (waardoor je tot 16u. batterijduur krijgt!).
asus transformer review
Deze combinatie is dan ook super om mee op reis te nemen met als extra voordeel de 2 USB-poorten (voor het connecteren van usb-sticks, usb-drives en andere usb-apparaten) en vooral de sd-kaart lezer (voor sd-kaartjes uit onze fototoestellen, onze gopro en mijn surf-gps’en).

Het ontbreken van een 3G-dataconnectie op de Asus vind ik totaal geen probleem, daar ik van mijn smartphone een wifi-hotspot kan maken om eenvoudig met de tablet te connecteren op 3G.

Een ander pluspunt aan Asus is hun zeer snelle update-cyclus, waar ze bijvoorbeeld hebben beloofd dat er ook een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update komt voor de Transformer voor het einde van het jaar.

In vele Tablet-reviews komt de Transformer trouwens als eerste uit de bus en verslaat hij vlot de Ipad2, zoals bij de UK gadgetawards van stuff.

“Despite the iPad 2 being a finer tablet in the purest sense, the Asus Eee Pad Transformer offers so much more,”

Verbeterpunten

2 verbeterpuntjes reeds gevonden:

  • Dat het niet mogelijk is om verschillende aanlogprofielen te gebruiken. Zo is mijn gmail-account aan de Transformer gekoppeld en zou het handig zijn om te kunnen uitloggen en aanloggen.
  • Het zeer spiegelende scherm moet je gewoon afschermen met een screen protector. Het aanbrengen van een screen protector is echter zo een gevoelig taakje, waardoor wij ook wat stof eronder hebben zitten en ik een nieuwe poging ga ondernemen. Het moet toch mogelijk zijn om standaard al een goede screenprotector aan te brengen?

Een HLN-uitsmijtertje: Zou het dan toch waar zijn? 😉

Asus transformer

Specs

Display 10.1″ LED Backlight WXGA(1280×800) Screen (IPS Panel, 178° wide view angle.)
10 finger multi-touch support
Scratch resistant glass

CPU NVIDIA® Tegra™ 2
Memory 1GB
Storage 16GB/32GB

Wireless Data Network WLAN 802.11 b/g/n@2.4GHz
Bluetooth V2.1+EDR
Camera 1.2 M Pixel Front Camera + 5 M Pixel Rear Camera

Interface 1 x 2-in-1 Audio Jack (Headphone/Mic-in)
1 x mini HDMI 1.3a
1 x Card Reader (Micro SD)
Sensor G-Sensor
Light Sensor
Gyroscope
E-Compass
GPS

Multi-Task Support : Yes
Flash Support : Yes

Battery 9.5 hours; 24.4Wh Li-Polymer Battery (Estimated max. battery life is measured by playing 720p video, LCD brightness 60 nits.)
16 hours with dock *5
Dimensions 271 x 171 x 12.98 mm
Weight 680 g

Mobile Docking Keyboard
Touch Pad
2 x USB 2.0
2 x Docking port (Host + Client)
1 x Card Reader (MMC/SD/SDHC/SDXC)
1 x 24.4Wh Battery

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments