Deze dagen even alle keuzes aan het bekijken voor wat multimedia-aanpassingen in ons huis.

Zo wil ik al even een tablet-achtig iets (daar ik zelf geen eigen desktop/laptop meer heb buiten mijn werk-laptop). Wie de comments heeft gelezen op mijn logitechmagic-post zal wel een vermoeden hebben dat ik dus naar de Asus transformer met dockingstation aan het overhellen ben. De ideale tussenoplossing om toch blogposts te kunnen typen en daarnaast als tablet mee te nemen.
asus transformer

Daarnaast heb ik enkele externe USB disks en zelfs nog wat losse harde schijven liggen met data op, die ik nu eens veilig wil gaan stellen. In dat kader zou er een Synology DS211j NAS bijkomen met 2*2TB aan harde schijf in RAID1-configuratie (zo blijft er dan 2TB plaats over voor data, wat me wel voldoende lijkt 😉 ). Direct in de tvkast, zodat we deze ook ineens aan de tv kunnen aansluiten.

Deze wil ik rechtstreeks op mijn Telenet modem hangen en dan zou ik normaal gezien via mijn Telenet wifi direct aan de NAS moeten kunnen en ook van buitenaf mijn NAS moeten kunnen bereiken (via port forwarding en FTP).

Mijn losse externe harde schijf ga ik dan gebruiken om maandelijks een backup van foto’s en andere zaken op te zetten en deze harde schijf bij mijn ouders te gaan leggen 500m verder (om het noodlot zoals een brand voor te zijn). Voor de continue backup van belangrijke documenten heb ik mijn dropbox-account (ondertussen al gegroeid tot 5gb).

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments