Multimedia wishlist

Deze dagen even alle keuzes aan het bekijken voor wat multimedia-aanpassingen in ons huis.

Zo wil ik al even een tablet-achtig iets (daar ik zelf geen eigen desktop/laptop meer heb buiten mijn werk-laptop). Wie de comments heeft gelezen op mijn logitechmagic-post zal wel een vermoeden hebben dat ik dus naar de Asus transformer met dockingstation aan het overhellen ben. De ideale tussenoplossing om toch blogposts te kunnen typen en daarnaast als tablet mee te nemen.
asus transformer

Daarnaast heb ik enkele externe USB disks en zelfs nog wat losse harde schijven liggen met data op, die ik nu eens veilig wil gaan stellen. In dat kader zou er een Synology DS211j NAS bijkomen met 2*2TB aan harde schijf in RAID1-configuratie (zo blijft er dan 2TB plaats over voor data, wat me wel voldoende lijkt 😉 ). Direct in de tvkast, zodat we deze ook ineens aan de tv kunnen aansluiten.

Deze wil ik rechtstreeks op mijn Telenet modem hangen en dan zou ik normaal gezien via mijn Telenet wifi direct aan de NAS moeten kunnen en ook van buitenaf mijn NAS moeten kunnen bereiken (via port forwarding en FTP).

Mijn losse externe harde schijf ga ik dan gebruiken om maandelijks een backup van foto’s en andere zaken op te zetten en deze harde schijf bij mijn ouders te gaan leggen 500m verder (om het noodlot zoals een brand voor te zijn). Voor de continue backup van belangrijke documenten heb ik mijn dropbox-account (ondertussen al gegroeid tot 5gb).

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

19 comments

 • In verband met die NAS: iBOOD biedt dat nog vrij frequent aan, en dat scheel heel wat in prijs.
  Die asus had ik ook al als favoriet naar voren geschoven, maar ik ga hem niet direct aanschaffen. Ik wacht geduldig op uw review 🙂 Ik denk wel dat er binnenkort versie 2 uitkomt van die transformer, die wel duurder zou zijn als de eerste versie.

  Oja, bij die link naar tabletcenter kom je wel uit op de niet 3g versie: waarom zou je 3g niet nemen?

 • Dei asus heeft (nog) geen 3g versie.

  Mijn Nokia E71 gsm heeft een 3G-abonnement van de werkgever en met de handige app joikuspot, kan ik mijn E71 in een wifi-basisistation omvormen. Die tablet kan dan via wifi, via mijn gsm gebruikmaken van de 3G-connectie betaald door de werkgever. 😉

  Tja over NAS kopen op Ibood, dan betaal ik toch liever 20€ meer om daarna geen problemen te hebben bij garantie. Ik heb al genoeg verhalen gehoord dat de producten bij Ibood speciale versies zijn, die specifiek voor dumpstores, zoals Ibood zijn gemaakt (net iets minder van kwaliteit, goedkopere chips,…).

 • Synology is echt een topmerk qua NAS-en. Heb zelf de 209 (ook 2x 2TB). Besturingssoftware is helemaal top (met ondermeer ondersteuning voor SqueezeCenter van Logitech), wordt regelmatig geüpdate met nieuwe features. Android apps beschikbaar om met je tablet/foon NAS te besturen (muziek, foto’s, …). Grote community support ook.

 • Als ik jou was zou ik toch een iPad kopen ipv een android tablet.
  Hoezeer ik het Android platform apprecieer en zelf een HTC Desire heb…qua tablets kunnen ze toch nog niet aan de Ipad tippen. Dat ding is gewoon af en voor de prijs moet je het in vergelijking ook niet laten. Als het nu 3 keer duurder was als andere tablets zoals de Macbooks ivm Windows laptops….ok….maar dat is niet het geval.

 • We willen absoluut geen itunes gebruiken (hebben geen iphones of ipods) en vrij zijn om onze muziek en films op de tablet te gooien. Zolang apple alles blijft afsluiten, sluiten wij apple dan ook buiten. 😉

 • Als je meer info wilt moet wil ik die graag geven. Ik gebruik momenteel bovenstaande opstelling. Ik heb de Asus Transformer 16GB (zonder docking) samen met Synology ds107+ en een betalende Dropbox account van 50GB.

  Dropbox vind ik één van de beste evoluties van de laatste jaren, al mijn data staat daar op (behalve mijn films uiteraard). Er bestaan apps waarmee je je muziek van je dropbox account rechtstreeks kunt afspelen op je smartphone/tablet. Mijn Synology gebruik ik momenteel enkel nog voor opslag van films en voor het downloaden van torrents (uiteraard legaal… 🙂 ) Deze torrents kan ik remote opstarten, altijd handig als je vanaf je werk een torrent kan starten, s’avonds thuiskomen en deze laten streamen naar je TV.

  Over de Asus heb ik gemengde gevoelens. Vindt het geen slecht toestel, alles werkt, Asus brengt ook heel snel nieuwe updates uit (momenteel versie 3.2 dacht ik) Langs de andere kant heb ik zelf een iPhone en gebruik ik nu in test de iPad van mijn werk en moet zeggen dat de iOS software toch net iets beter werkt. Vooral overzichtelijker. Bijkomend zijn er (momenteel) nog steeds een aantal handige apps die wel op iPad zijn te vinden maar niet op Android. Zoals bijvoorbeeld de vrtnieuws video app, ook de Yelo app van Telenet (de android versie staat al wel maaaanden gepland bij telenet…), het gemis van Flash ondersteuning heb ik tot nu toe nog niet vaak mee gemaakt..

 • Gebruik zelf ook Dropbox voor alles van docs, office,… ben Pro klant en met wat freebies al aan 60GB nu waarvan 30% in gebruik. 

  Daarnaast gebruik ik Crashplan om alles wat niet in Dropbox zit (Lightroom cataloog bv.) naar de Cloud te backuppen (just in case of). 

  Ben wel Mac user, dus Time Machine zorgt voor lokale backups en snelle restores.

  Als NAS heb ik een iOmega IX4-200D met 4TB in RAID5 dus 2.7TB usable. Is toch wel snel vol hoor, zeker als je veel films en series “online” zoekt om vanop de NAS te streamen doorheen het huis ;-).

  Mijn mediaplayer is een Eminent EM7185 met een 2TB interne disk. Op die disk komen de archieven van series en films die ik dus al gezien heb en wil behouden, om zo de NAS te ontlasten. De NAS bevat al het recent materiaal en streamt dus naar alles en iedereen.

  Over die Synology lees ik veel goed en ga er mij zo is eentje kopen als de iOmega echt vol vol vol zit 🙂 gewoon om eens te vergelijken. Wil wel liever een oplossing met RAID5 omdat RAID1 een kost van 50% disk capaciteit heeft, wat toch veel is vandaag de dag…

  Hier als tablet iPad, maar ook iPhones, iPods,… alles “i” in feite 😉 en dus ook iTunes omdat dat wel makkelijk is als je Apple user bent. Heb ook een AppleTV 2 maar die gebruik ik enkel om via mijn US iTunes account series en films te huren, niet om te streamen van iTunes (of zelden, maar dan muziek).

  Anyway. Benieuwd naar je verdere keuzes :-).

 • Yep die dropbox blijft toch echt iets sterks.

  De android-app om die nas te gaan beheren is natuurlijk ook weer in het voordeel van die asus tablet. 😉

 • Ik heb zelf de Synology DS 410 met 4x 2 GB schijven !!! Beste IT aankoop ooit, na den iPhone natuurlijk 😉 !
  Waanzinnig veel features voor de veeleisende gebruiker en een fantastisch zelf ontwikkeld OS systeem. Heb onlangs de upgrade gedaan naar DSM 4.3 en het wordt telkens beter en beter.

 • Congrats !
  De eerste Transformer-serie krijgt trouwens een Ice Cream Sandwich upgrade van ASUS – is bevestigd, en zal waarschijnlijk eind dit jaar ofzo zijn vermoed ik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.