Afgelopen weekend eindelijk eens op geocaching tocht vertrokken, wat een extra dimensie geeft aan onze wekelijkse boswandeling in de bossen rond Ranst.

Geocaching is an outdoor sporting activity in which the participants use a Global Positioning System (GPS) receiver or mobile device and other navigational techniques to hide and seek containers, called “geocaches” or “caches”, anywhere in the world.

Op de website geocaching.com kan je eenvoudig een lijst van verstopte gps-schatten vinden in de omgeving van een locatie.

Met behulp van mijn surf-gps (Locosys GT31) en de coördinaten van enkele caches zijn we met de fiets vertrokken naar het “beruchte” klaverblad van Ranst. Daar waar de E313 en E34 samenvoegen is er een hele wildernis/crossparcours midden in het klaverblad, dat bereikbaar is door een goed verstopte tunnel. Dit klaverblad heeft enkele hoge bermen met goed verscholen valleien en mini-hoogvlaktjes, waar de resten van Zomerse zuippartijen overal zichtbaar zijn.
klaverblad E313 E34

Die dag hebben we 3 caches gevonden en daarnaast gaan we zeker eens terug met een beter uitrusting, omdat een 2de tunnel onderwater stond en we hierdoor niet verder het klaverblad konden intrekken. Toch weer een mooie ontdekking op amper 2km van ons huis en lang gleden dat ik nog eens zittend op een omgevallen boom een brede beek heb overgestoken. 😉

De caches waren zeer inventief verstopte waterdichte legerdozen met steeds een logboek, waar het ons opviel dat deze hobby echt wel veel wordt gedaan, daar er zaterdag al verschillende mensen ons waren voorafgegaan op de verschillende locaties.

Nadien kan je dan op de geocaching-website de gevonden caches markeren en zo op je geocaching-profiel terechtkomt (standaard Gamification-concept).

Bizar om te zien hoeveel er van dergelijke gps-schatten te vinden zijn (in en rond Ranst vermoed ik al een goede 40). In deze tijd dat bijna elke smartphone uitgerust is met een ingebouwde gps de ideale manier om een wandeling wat leuker te maken.
geocaching
geocaching

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments