Sinds deze week heeft het Antwerpse eilandje er een nieuwe topattractie bij. Naast het MAS (met zijn schitterende gratis roltrap-pad naar het dak) ligt er nu een drijvend zwembadcomplex enkele honderden meters verder in het Kattendijkdok.

Enkele weken geleden is het 120m lange gevaarte naar de Antwerpse dokken gebracht en kan je nu genieten van dit openlucht zwembad, dat in de winter tot schaatsbaan zal worden omgetoverd.

De uitbater achter de badboot is de VZW V-Zit, die wij zelf goed hebben leren kennen, daar ons trouwfeest op 12 mei op de partyboot Festina Lente was, van dezelfde organisatie.
badboot

Praktisch

Daar er deze dagen tot 1000 mensen/dag een plons wagen, moet je online reserveren. Wij hebben onbedoeld uitgetest dat de reservatie-pdf op je smartphone tonen ook perfect mag, dus je moet alles niet uitprinten.

Prijs: 4€ voor 1 uur zwemmen (voor Antwerpenaren met een A-kaart amper 0.5€!)
Opgelet: zwemshorts zijn niet toegelaten! Er staat wel een hele doos aanpassende Decathlon zwembroeken, die je voor 7€ kan kopen.

Er zijn lockers en je kan je in kleedhokjes omkleden. Daarnaast heeft de firma Grohe hun hele collectie regendouches daar hangen en kan je een koude douche doen en alle douchekoppen eens testen.

Het is natuurlijk geen zwembad om wat baantjes te komen trekken, maar eerder wat relaxed in het water te hangen en te genieten van de contrasterende omgeving.

Markant is trouwens dat er een volledige eigen natuurlijke filtering van het afvalwater is dmv. een rietveld.
badboot rietveld

Het zwembad zelf is maximaal 1.5m diep en er is permanent de nodige redding voorzien. Na het zwemmen kan je op het loungeterras iets drinken of in het restaurant iets eten. Echt een mooie aanvulling op de verdere ontwikkeling van het Eilandje.
Antwerpen badboot
Antwerpen badboot
Antwerpen badboot
Antwerpen badboot

De video van het transport van dit gevaarte:

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments