Ik ben niet echt een veel-lezer op boekengebied, maar de afgelopen dagen op worktrip naar Boedapest was weer de ideale moment om een boek uit te lezen. Ditmaal viel de keuze op “De conversation manager” van Steven Van Belleghem.

Dit boek geeft een kijk op hoe de consument totaal aan het veranderen is en hoe je als marketeer hiermee moet omgaan. Ook ikzelf ben als consument aan het veranderen:

  • Goede zaken van een product zal ik als fan graag promoten -> zie mijn gopro-blogposts, daar ik echt achter dit product sta.
  • Slechte zaken van een merk zal ik ook direct duidelijk maken via social media en mijn blog -> kijk bijvoobreeld naar mijn ervaringen met gsm-hersteldienst Eurotwice, deze blogpost krijgt elke maand nog een 30tal google-bezoekers.
  • Als ik een product wil kopen, dan ga ik eerst zelf op onderzoek naar ervaringen/forumdiscussies en blogpost over de ervaringen met het product.
  • Als ik samenwerk met nieuwe klanten en managers, dan ga ik op linkedin wel eens kijken naar hun werkgeschiedenis en gemeenschappelijke contacten.

Een perfect boek om even zelf stil te staan en te kijken hoe je de conversation manager tips in je eigen leven kan inpassen (aan de hand van enkele praktijk cases). Ook in mijn dagelijkse job als consultant of in mijn positie in het windsurfwereldje zijn er vele zaken, die ik echt kan toepassen.
De conversation manager

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments