Vandaag de maandelijkse winterwedstrijd van Watersportvereniging Wolphaartsdijk op het Veerse meer met de Blue Moon. Het nieuwe (2de hands) bootje (jeanneau sun odyssey 29.2) van de schoonpapa.

Omstandigheden: Zuidenwindje van 12-18 knopen

Vandaag mijn GoPro HD camera meegenomen aan boord en eens wat zeilfootage gemaakt van de sprintrace van vandaag, want op amper 2u. hadden we ons parcours Wolphaartsdijk – boei 17 oostelijk van de start – Schiedingsboei voorbij oranjeplaat – Wolphaartsdijk) afgelegd met een max snelheid van 7.1 knopen.

KNRM-actie
Het kleinste bootje uit onze klasse was wat overmoedig met zijn spinnaker in de vlagerige wind achter de eilanden en plots zagen we hem 500m achter ons omgaan en direct doordraaien totdat hij onderste bovenlag met de 2 bemanningsleden op de romp. De 3 jachten in zijn buurt deden niets, dus hebben wij de wedstrijdleiding even gebeld en zijn de KNRM vrijwilligers uit Veere ze daarna gaan assisteren. Weer een reden om eens na te denken over het worden van redder aan de wal van de KNRM.

Zeiljachtje te koop
Het oude bootje , de Kitoko, een Feeling 22.6 staat nog steeds te koop en ligt vaarklaar in de jachthaven te wachten op een koper!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments