Dit boek is voor mij de ideale winterlectuur voor de komende werken en is een nieuwe uitgave in boekvorm van de lijst die al 20 jaar wordt bijgehouden op de gelijknamige website derijkstebelgen.be (waarachter een ex-hoofdredacteur van De Morgen zit). Deze website staat al vele jaren trouw in mijn Feedly app en brengt inzichten in winnaars en verliezers bij bedrijven en vooral dit jaar is er best wat beweging bij vele bedrijven.

Dit boek is dan ook een papieren versie van de website en dat leest persoonlijk voor mij wat handiger, dan die website helemaal uitlezen. 😅 Verwacht je dus niet aan een uitgebreide biografie per familie/persoon, maar aan 1 tot 2 bladzijden over ontstaan en achtergrond van de familie of het bedrijf.

Zelf ben ik trouwens eerder geïnteresseerd in welke sectoren en manieren ze op deze lijst gekomen zijn. Zo is er steeds die tegenstelling tussen het “oude geld” en opkomende “nieuwe geld”. Ik heb dan ook veel respect voor veel van de ondernemers, die ondertussen hoog in de lijst staan en selfmade met het nemen van grote risico’s dit hebben kunnen klaren (zoals Jonas Dhaenens van de Combell webgroep op plaats 70 in het boek).

Het al 20 jaar bijhouden van deze lijst heeft de website ook volgende video opgeleverd, waar je de evolutie ziet van de topposities. Aan de top staat sinds kort Eric Wittouck (rijk geworden met de verkoop van Tiense Suiker en daarna zich ironisch genoeg in Weight Watchers ingekocht). Dit si zeker 1 van de winnaars van dit jaar en staat dan ook nu op een eerste plaats van de lijst.

Het boek is eind november uitgekomen en online te bestellen via bol.com voor 23EUR. 📖

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments