Even een snelle blogpost, omdat ik zelf op voorhand niet zeker was hoe snel dit zou verlopen. Voor wie geen EV heeft, kijk zeker even naar mijn VAA rekentool want dit is nu aangepast voor 2021.

Dat ik naar een EV aan het kijken ben om mijn aflopende Diesel leasing te gaan vervangen, mag wel duidelijk zijn als je het EV test lijstjes leest op deze blog.

In januari 2020 (wat een onbezorgde tijd als je nu terugkijkt) heb ik toen dan ook een reservatie gemaakt voor een full-option Tesla Y (aanbetaling van 2.000EUR). Toen was er sprake van een start van de leveringen in Europa begin 2021.

Ondertussen weten we beter en is de bouw van de nieuwe Tesla fabriek in Berlijn (die de Model Y voor Europa gaat bouwen) nog volop bezig. Daarnaast blijft de afwerkingskwaliteit ondermaats (zeker de eerste leveringsmaanden in de US waren rampzalig van afwerking). Zelfs de testwagen die tech YouTuber MKBHD kreeg van Tesla zelf voor een review was rampzalig van afwerking. Ik vermoed dat ook de Europese fabriek eerst een testperiode gaat hebben, dus dat je pas over een goed jaar echt goed afgewerkte Tesla Y’s gaat hebben. Daar ga ik niet meer op wachten.

Ik ben dus met offertes voor een andere EV bezig, die ik nu de volgende weken ga bestellen. Dus die reservatie voor een Model Y is niet meer nodig en ik wilde dan ook mijn 2.000EUR eens recupereren.

Tesla Y reservatie annuleren?

De reservatie cancellen was niet meer dan terug even aanloggen in mijn Tesla.com account en met enkele klikken was de reservatie teniet gedaan. Dezelfde dag nog een bevestigingsmail en jawel diezelfde dag verscheen het bedrag terug op mijn creditcard. 👌

Goed bezig Elon! Ik had me al voorbereid op enkele weken wachten en vruchteloos mails sturen.

 

Tesla creditnota?

Voor een correcte creditnota voor in mijn boekhouding, heb ik even moeten bellen met Tesla België. Super vriendelijk geholpen en al snel een correcte creditnota in de mailbox. 👌

 

 

En neen Tesla fanboys komt niet af met dat ik een Tesla 3 direct kan kopen en hebben. De model 3 is te klein voor wat we zoeken en zeker nu er meer en meer in Europa vanuit de Chinese fabriek komen, ga ik toch passen. 😉

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments