Een gele postkaart! Ze bestaat nog en vandaag zat ze tussen de dagelijkse levering kerstkaarten. Blijkt dat gele postkaarten nu worden verstuurd voor ongefrankeerde zendingen.

gele postkaart

Willen de vrienden, familieleden of zakelijke partners, die zijn kerstkaart/kerstbrief naar ons heeft verstuurd zonder postzegel opstaan? 😉

Ik heb de gele postkaart nu van een eigen postzegel voorzien, en ga de gele postkaart morgen terugsturen naar het hoofdpostkantoor. Ik ben benieuwd wat er gaat terugkomen.

Effect op efficiëntie Bpost

Heel dit proces kan toch niet efficiënt zijn?

  • Postman ziet dat er geen postzegel op een briefkaart/postkaart hangt.
  • Schrijft ons adres met de hand op die gele briefkaart.
  • Zet stempel van hoofdpostkantoor op gele postkaart.
  • Onze postbode bezorgt ons die gele postkaart.
  • Ik hang er postzegel (ter waarde van €0,77) op en stuur de postkaart terug.
  • Postman checkt gele postkaart en zoekt onze kerstkaart/brief om ze op te sturen.
  • Onze postbode brengt die echte kaart/brief naar ons.

ALS Bpost nu zou kunnen beloven er geen commerciële spamboodschappen (over hun prepaid kaarten, postrekeningen, andere geldkoeien) naartoe te versturen, dan mogen ze mijn email/gsmnummer hebben voor het efficiënter maken van dergelijke processen.

Simpel standaardbericht (per sms of email) dat ik een ongefrankeerde brief kan komen ophalen. Dat zou me evenveel werk kosten als het terugsturen van die gele postkaart.

Maar dus, de persoon die uit vergetelheid ons een ongefrankeerde kerstkaart heeft verstuurd, mag zeker deze blogpost in zijn mailbox verwachten begin volgende week.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments