Weer een geval van een blogpostje, dat al maanden in halve draft hier stond te staan en ik nu toch maar eens online heb gegooid. Waarschijnlijk wat te laat voor de kerstinkopen, maar hey gadgets koop je toch gewon het hele jaar door? ๐Ÿ˜‰

Dus hierbij mijn top 5 van geek/nerd/tech gadgets/cadeau’s van deze eindjaarsperiode.

1. Boekje HTML for Babies – โ‚ฌ9,50

Iedereen is het erover eens dat kunnen programmeren een echte superpower gaat worden in de toekomst (of is het dat nu al niet?).

Voor Seppe daarom dit boekje “html for babies” besteld, zodat hij eraan kan wennen. ๐Ÿ˜‰

Ideaal ook voor neefjes, petekindjes…
html for babies

Enja Seppe kan het wel smaken al die kleurtjes en rare tekens. ๐Ÿ˜‰

Sundaymorning studytime. ๐Ÿ˜‰ #webdesignermag #htmlforbabiesboek #codingisasuperpower

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

2. Pythoncord voor het beschermen van je Macbook lader – 11$

Voor mijn Macbook heb ik ondertussen een dubbele set laders, vga-connectors,… Maar 1 van die eenvoudige extra gadgets is een Pyhoncord. Je schuift het eenvoudig over je Macbook lader en zorgt er zo voor dat je lader niet meer om weg te gooien is na enkele maanden intensief gebruik.

Toevallig zag ik deze morgen bij Jelle nog een voorbeeld waar de Pythoncord de oplossing zou geweest zijn. ๐Ÿ˜‰
jelle pythoncord

3. Brofish VR cardboard – โ‚ฌ15

Op kantoor wordt er al eens gespeeld met onze Oculus Rift (een Virtual Reality bril, die ondertussen eigendom van FB is), wat echt een waanzinnige ervaring is, die je zeker eens moet ondergaan.

Google heeft met zijn Google cardboard en de vele cardboard apps een lowbudget versie hiervan, waarbij je je smartphone als scherm gaat gebruiken. Sinds enkele dagen hebben we nu ook een Brofish cardboard in huis en ik sta er toch wel van versteld. De beleving is natuurlijk iets minder dan de Oculus Rift, maar de Rollercoaster app doet je toch ook door de benen gaan!

Mijn 5inch grote z3 past trouwens perfect in de Brofish.
brofish cardboard

4. Magnetic charger voor Sony Z3/Z3 Compact – โ‚ฌ6

Dat de Sony Xperia Z3/Z3 compact 1 van dรฉ smartphones van het moment is wel duidelijk, als ik ook familie, collega’s en vrienden zie overstappen naar deze smartphones.

Een simpel klein must-have gadget daarbij is een magnetic charger. We hebben enkele versies getest en deze cheapo versie vanop Ebay werkt het beste. Je moet niet meer steeds het waterdichte klepje voor het opladen opendoen, maar je kan via deze magnetic charger eenvoudig je Z3/S3 compact opladen via de oplaadpinnetjes aan de zijkant.

Ook waanzinnig dat dit voor een paar luttele Euro vanuit Hong-Kong naar hier komt.
magnetic charger Z3

5. Weekendabo op De Tijd – โ‚ฌ170

Velen zullen al wel weten dat ik dit geregeld laat vallen, maar ik ben echt DIKKE fan van de weekendkrant van De Tijd (goede onderzoeken, goede techverslaggeving, geen gezever over plaatselijke pensenkermissen of voetbaluitslagen).

Je kan trouwens ook enkel een weekendabonnement nemen zonder dat je ook een digitaal abonnement neemt (170euro ipv. +350euro). hiervoor moet je wel even naar hun helpdesk bellen en het expliciet vragen (en jaarlijks bij je verlenging steeds een mailtje sturen dat je wel degelijk enkel de weekendkrant moet hebben).

Hieronder kan je trouwens mijn eigen Tijd voorpagina van 2014 vinden.
Mijn_Veertien_door_Herman_maes

Ik gooi trouwens geregeld van dergelijke zaken in Pinterest, zodat ik voor mezelf een boodschappenlijstje heb als ze weer cadeautips voor me vragen.
Wishlist_op_Pinterest___31_pins

Na de nieuwjaarsperiode ga ik trouwens nog enkele van mijn laatste aanwinsten een volwaardige blogpost geven, omdat ik ze persoonlijk zo leuk blijf vinden. ๐Ÿ˜‰

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden

eagerly waiting for google cardboard to arrive in india. one of the best, cheapest VR gadget of the year. Google rocks (Y)

Robin.