Auteur/journalist Hans Hermans (@hanshermans) kwam hier reeds eerder voorbij met 2 pocketboekjes gericht op startende ondernemers (Start in je garage en Geniaal begonnen, half gewonnen). 2 kleine pocketboekjes, die je vooral diende aan te zetten om over bepaalde thema’s/vragen te gaan denken.

Hans heeft nu een groter boek in hetzelfde thema uit met meer diepgaande info: Ik word mijn eigen baas!

Een bijna 120blz dik boek met een antwoord een 50 belangrijkste vragen van iedereen die met een eigen zaak wil beginnen. Dit boek is trouwens een samenwerking geworden met Unizo, KBC en Zenito. Het boek brengt doorheen de verschillende hoofdstukken ook het verhaal van 10 bekende BV-ondernemers (zoals Murielle Scherre, Maurice Engelen, Kobe Desramaults,…) met elk hun eigen accent.

ik word mijn eigen baas boek

Boek review: Ik word mijn eigen baas

Ik heb altijd wat schrik als er BV’s aan de pas gaan komen in een boek. MAAR…. ik moet toegeven, dat het BV-stuk toch een meerwaarde brengt.

1 van de meest opvallende is de getuigenis van Lentel De Hertog (ex-mevrouw Bart Wellens). Zij startte een bijberoep vanonder de vleugels van de vennootschap van Bart en met de huidige scheiding, dient dit dus ook gescheiden te worden. Een persoonlijk verhaal, dat voor velen misschien toch wel tot nadenken zal zorgen.

Daar tegenover zie je dan weer een Jan Verheyen getuigen dat hij samen met zijn vrouw al hun activiteiten net hebben ondergebracht in de gezamenlijke Max Rockatansky NV (waar ze trouwens al spijt hebben van de te moeilijke naamkeuze 😉 ).

Meest opzienbarende verhaal is dat van sportjournalist Robin Janssens, die blijkbaar de kracht is achter de Antwerpse “De Burgerij” luxe hamburger keten met ook steeds hun Tomorrowlandstandjes. 1 van mijn favoriete horecazaken van concept/service/Kindvriendelijkheid/….

Het beste advies in het boek las ik echter helemaal achteraan:

De kunst bestaat erin je te omringen met mensen met ervaring én de juiste adviseurs. Leuke netwerkbijeenkomsten en -organisaties maken daar één onderdeel van uit, maar ook familie, vrienden of een partner die je steunen, zijn fundamenteel.

Ook ikzelf heb zo wel wat mensen waarmee ik kan “ping-pongen” of in een besloten Whatsapp chat met 2 goede vrienden een iets op te gooien en te bespreken. Ik help ook graag anderen met advies, maar weet wel: geven en nemen zijn altijd key. 😉

Het boek is voor (amper) €19 te koop via kooppunt.be en je kan nu reeds een kleine preview online bekijken. Nog leuker is dat ik ergens in januari weer iemand ermee gelukkig ga maken via mijn Dailybits mailinglijst. 😉

En dat niemand je nog mag tegenhouden in 2015!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden

Geven en nemen of geven en Krijgen 🙂

9 jaren geleden

Komen er ook veel verhalen van startende freelancers aan bod?

Reply to  michel piedfort
9 jaren geleden

Het zijn vooral die bv verhalen, zoals een Veronique Lessen met haar brei/coffeeshop of Tanja Dexters met haar kledingmerk.

9 jaren geleden

lijkt me een super boek om gelezen te hebben… gimme gimme

Kristof
9 jaren geleden

Lijkt me een zeer interessant boek om te lezen, bedankt voor de review!