Backups, ik heb er dit jaar nog eens mogen op vertrouwen. Van mijn websites worden naast de backups bij de hosting ook wekelijks eigen backups genomen in mijn dropboxaccount. Daarnaast wordt die dropbox ook nog eens naar mijn eigen NAS fileserver gekopieerd.

De afgelopen dagen heb ik eindelijk eens rustig de tijd genomen om mijn Synology NASserver eens wat beter op te zetten, de printserver goed ingesteld, security wat bijgespijkerd,… Allemaal goed zo een NAS filserver met 2*2TB aan harde schijven, maar bij een brand/blikseminslag zijn we wel nog alles kwijt.
synology nas
Een laatste stap was dan ook om offline storage van de backups met alle persoonlijke foto’s, schoolbestanden, werkbestanden, websitebackups, dailybits digitale backup van alle facturen,… op orde te zetten.

Door de jaren zijn er hier verschillende externe harde schijven gebruikt, die nu gebruikt gaan worden als offline storage. Online heb ik een brandwerende documentenbox Sentry HD2100L besteld en zoals altijd met die Nederlandse e-commerce websites is deze na 2 dagen aan huis geleverd.

Voor het brandveilig opbergen van documenten en digitale media
30 min brandveilig voor documenten en digitale media
Gecertificeerd volgens ETL
Voorzien van cilinderslot
Draagbaar door middel van praktische handgreep
Waterwerend door speciale sealing
Uitwendige afmetingen: 198 x 394 x 394 mm (HxBxD)
Inwendige afmetingen: 134 x 334 x 232 mm (HxBxD)
Volume: 11 liter
Gewicht: 12 kg
Kleur: Zwart / Licht grijs

Een brandwerende box van 12kg met inhoud van 11L, waarin de harde schijven en als extra’tje enkele usb-sticks kunnen geplaatst worden om in de droge kelder opgeslagen te liggen.

Misschien er wat over van backupstrategy, maar ik voel me toch beter bij eigen backups, dan vertrouwen op backups in de cloud (al dan niet geëncrypteerd). Al ben ik nu wel weer de zwakste schakel in de backup strategy. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Was ook van plan om mijn harde schijf te back-uppen maar net op de moment dat je zoiets inplant, laat de harde schijf het afweten. Hier zit ik dan met een harde schijf waar nog geen back-up van was. We leren hier dus duidelijk lessen uit, al ben ik nu wel enkele belangrijke bestanden kwijt.

Wim
10 jaren geleden

Hoe ga je dat doen vraag ik me af, dagelijks je externe harde schijf naar boven halen om dan te backupen en vervolgens weer naar de kelder te dragen?

Peter
10 jaren geleden

Zeker dat de data de temeraturen gaat overleven bij brand buiten de box? Daar zou ik niet zeker van zijn.