Brandwerende box voor offline backups

Backups, ik heb er dit jaar nog eens mogen op vertrouwen. Van mijn websites worden naast de backups bij de hosting ook wekelijks eigen backups genomen in mijn dropboxaccount. Daarnaast wordt die dropbox ook nog eens naar mijn eigen NAS fileserver gekopieerd.

De afgelopen dagen heb ik eindelijk eens rustig de tijd genomen om mijn Synology NASserver eens wat beter op te zetten, de printserver goed ingesteld, security wat bijgespijkerd,… Allemaal goed zo een NAS filserver met 2*2TB aan harde schijven, maar bij een brand/blikseminslag zijn we wel nog alles kwijt.
synology nas
Een laatste stap was dan ook om offline storage van de backups met alle persoonlijke foto’s, schoolbestanden, werkbestanden, websitebackups, dailybits digitale backup van alle facturen,… op orde te zetten.

Door de jaren zijn er hier verschillende externe harde schijven gebruikt, die nu gebruikt gaan worden als offline storage. Online heb ik een brandwerende documentenbox Sentry HD2100L besteld en zoals altijd met die Nederlandse e-commerce websites is deze na 2 dagen aan huis geleverd.

Voor het brandveilig opbergen van documenten en digitale media
30 min brandveilig voor documenten en digitale media
Gecertificeerd volgens ETL
Voorzien van cilinderslot
Draagbaar door middel van praktische handgreep
Waterwerend door speciale sealing
Uitwendige afmetingen: 198 x 394 x 394 mm (HxBxD)
Inwendige afmetingen: 134 x 334 x 232 mm (HxBxD)
Volume: 11 liter
Gewicht: 12 kg
Kleur: Zwart / Licht grijs

Een brandwerende box van 12kg met inhoud van 11L, waarin de harde schijven en als extra’tje enkele usb-sticks kunnen geplaatst worden om in de droge kelder opgeslagen te liggen.

Misschien er wat over van backupstrategy, maar ik voel me toch beter bij eigen backups, dan vertrouwen op backups in de cloud (al dan niet geëncrypteerd). Al ben ik nu wel weer de zwakste schakel in de backup strategy. 😉

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.