Een stad ontdekken in combinatie met een SUPtripje op een zomeravond? Yeah count me in!

Afgelopen week ontdekte ik met enkele Gentenaars (zoals Mr. Tjoolaard, Oontje en Madam Vélo) als gids hun stad, die me (ik geef dit toe) eigenlijk echt onbekend is. Het moet 15 jaar geleden zijn dat ik de graslei zag en het Gravensteen is minstens 20 jaar geleden.

Een stad per SUP ontdekken is de laatste trend voor vriendengroepen allerhande en bijvoorbeeld in Mechelen zie je de SUPschool van Benny geregeld door de stad glijden. Super relaxt, voor iedereen toegankelijk en de ideale kans om een stad eens vanuit een andere kant te kunnen ontdekken.

citysupping Gent 4

met een opblaasbare SUP citysuppen in Gent

Met dank aan #teamdecathlon hadden ze enkele van hun opblaasbare supboards ter beschikking gesteld. Deze Tribord 9’8 voet (of 3m lang) lange supboards zijn het ideale compromis tussen een eenvoudig op te blazen SUPboard (dat je in een rugzak eenvoudig kan meenemen en in totaal 11kg weegt) en toch de nodige stabiliteit voor iedereen geeft.

De opblaasbare SUP’s blaas je eenvoudig op met de bijgeleverde hoge volume pomp (gekend van bij de kitesurfers) en geeft de nodige stabiliteit.
Citysupping Gent 5

Zelf ben ik van een hogere gewichtsklasse en heb ik wel de nodige SURF/SUP-ervaring om er direct mee weg te zijn, maar anders zou een iets langere SUP net nog iets meer stabiliteit geven als je absoluut beginner bent (kijk ook zeker eens bij Supboard99 online). Toch moet gezegd worden dat niemand van onze groep erin gegaan is. Zelfs niet tijdens de doortocht langs een volle Graslei. 😉

Op een uurtje gleden we relaxed doorheen het centrum en deden een toertje van een 4tal km. Ideaal als afterwork-tripje en om Gent (en bijvoorbeeld de filmlocatie van die ‘Emperor’ film eens te zien vanop het water). Vergis je trouwens niet SUP’en is een stevige workout!

Citysupping Gent kaartje

Aaaaah is dat het Gravensteeen?

citysupping Gent 1

Ik weet niet op hoeveel Chinese/Japanse vakantiefoto’s ik sta, maar mijn selfiestick viel alvast TOTAAL niet uit de mode. 😉
citysupping Gent 2

De doortocht door het 300m lange tunneltje onder het François Laurentplein was zeker de moeite waard en onbekend bij enkele Gentse mede-suppers.
citysupping Gent 3

Citysupping Gent 7

Citysupping Gent 6

Wat Gopro-beelden bij elkaar gebracht in een kort filmpje, die een mooie kijk geven op hoe relaxed het is om vanop het water met een SUP door een stad, zoals Gent, te glijden.

Ik ben zelf al even aan het twijfelen om een dergelijke opblaasbare SUP board te kopen, maar denk toch aan net een iets langer model, zodat ik de volgende zomers met Seppe voorop de SUP wat over het water kan glijden. De prijs van 500EUR voor een volledige set is zeker correct te noemen en als je in Gent centrum (of Mechelen of Brugge of Lier of…) zou wonen, dan zou ik het wel weten!

Enja hashtag #spierpijn nadien. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
oon
8 jaren geleden

Toffe beelden! En fijn om je te leren kennen.