Gadgetreview Sengled Pulse LED speakers

Reeds meer dan een jaar ben ik een trouwe maandelijkse betaler van een Spotify abonnement. Overdag luister ik ernaar tijdens het werken (en laat ik me verrassen door die Discover Weekly lijst) en in huis vooral door de Sonos speakers in de woonkamer en badkamer.

Ter test heb ik de afgelopen weken nog een bijkomende geluidsbron in huis (en een extra internet of things gadget): Sengled Pulse LED wireless speakers. Een mond vol voor LED lampen waarin ingebouwde speakers zitten, zodat je wireless muziek kan streamen via deze lampen.

singled_1-100577374-large

Uitpakken en installeren van de Sengled Pulse

Bij het uitpakken van de Sengled Pulse valt direct de eenvoud van dit product op. Twee (stevig uit de kluit gewassen) LED lampen met een gewone E27 lampbasis en voor de rest nog enkele obligate garantiepapiertjes. Meer heb je dus niet nodig.

sengled pulse test2

De specificaties van deze LED-lampen:

  • Stroomverbruik: 15W (licht en geluid), piekwaarde 30W
  • Afmetingen: 138,7 mm hoog, diameter 98 mm
  • Gewicht: ongeveer 420 g
  • Vermogen LED: 8 watt
  • Luminantie: 600 lumen
  • Kleurtemperatuur: 2700K – warm wit
  • Luidspreker: van JBL

Wanneer je voor het eerst een lamp vastneemt valt het forse formaat en gewicht toch wel op. Ik installeerde 1 van de lampen in onze leeslamp in de zithoek, maar de flexibele leeslamp liet het hoofdje hangen door het stevige gewicht (tov. de normaal gebruikte, domme, Ikea lampen).

Voorheen maakt het Chinese Sengled lampen in opdracht van Philips en dit is duidelijk in het design herkenbaar. De Verschillende slimme LED-lampen (die bvb. als wifi versterker werken) zijn nu de eerste producten, die onder de eigen merknaam op de markt zijn gekomen.

Gebruik en test van de Sengled Pulse lampen

Het gebruiken en instellen van deze LED luidsprekerlampen gaat volledig via de specifieke Sengled app (beschikbaar voor iOS en Android).

sengled pulse app

Connectie maak je trouwens via een Bluetoothverbinding (waarbij je bij bvb. Sonos via Wifi connectie maakt). Er is 1 master lamp (aangegeven op de buitenzijde), waarmee de app contact maakt. Nadien wordt het signaal via de 5GHz wifi-band wireless doorgestuurd naar de 2de satelliet lamp (waardoor je 30m welt haalt tussen de 2 lampen).

Het leuke aan LED lampen is dat je ze mooi kan dimmen. Ideaal voor een leeslamp of in de woonkamer, waar je naar gelang het moment van de dag de lichtinval wilt dempen.

Het geluid kan je in de instellingen finetunen door de ingebouwde settings van de equalizer (rock, movie, pop, jazz,…). Natuurlijk is het geluid van een andere grootorde dan een volwaardige luidspreker van JBL. Het geluid verbaasde me echter wel, daar het ideaal is voor op een bijkomende plaats geluid te hebben (veranda, speelkamer, leeshoek,…). Ik zie ook een ideale mogelijkheid om het te gebruiken in een winkelruimte.

De verschillende Sengled slimme lampen zijn te koop op de eigen webshop en voor een setje Sengled Plus LED-lampen tel je 180EURO neer (in 3 kleuren beschikbaar).
Pulse___Sengled_Shop

Mooie “internet of things” toepassing, die in sommige situaties, zeker tot zijn recht komt. Ideaal om in ween werkruimte, keuken, badkamer, winkelruimte muziek te gaan streamen en daarnaast een vanop afstand dimbare LEDlamp te hebben.

mogelijke verbeterpuntjes:

  • Het LED-licht ook van kleur laten veranderen.
  • Een optie om de lichten met de muziek mee te laten knipperen. 😉

Video van Gadgetreviewer, die mooi het product weergeeft.

Sengled Plus setje winnen?

Ik keek er reeds naar uit om deze Sengled LED-lampen te gaan gebruiken in mijn homeoffice, maar ik was echter vergeten dat er in ons huis nu nog weinig gewone lamp-fittingen te vinden zijn en dat we overal met spotjes werken. Doh!

Spijtig nieuwe voor de gadgetfreak in mezelf, goed nieuws voor de gadgetfreaks onder mijn lezers. Ik geef namelijk mijn Sengled Plus set weg aan 1 van de lezers van deze blogpost (en mijn Dailybits mailinglijst lezers krijgen nog een extra kans).

Wat moet je hiervoor doen?
Geef in de comments het internet-of-things toepassing van je dromen mee, dat je graag in huis zou installeren (Sonos, Amazon dash buyknop,…). Ik zal alvast een voorzet geven.

Ahja vrijdagavond wordt er een winnaar gekozen.

Iemand al ervaring met van die led lampen met ingebouwde luidspreker? Eens kijken wat dit zegt in mijn bureau.

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.