Reeds meer dan een jaar ben ik een trouwe maandelijkse betaler van een Spotify abonnement. Overdag luister ik ernaar tijdens het werken (en laat ik me verrassen door die Discover Weekly lijst) en in huis vooral door de Sonos speakers in de woonkamer en badkamer.

Ter test heb ik de afgelopen weken nog een bijkomende geluidsbron in huis (en een extra internet of things gadget): Sengled Pulse LED wireless speakers. Een mond vol voor LED lampen waarin ingebouwde speakers zitten, zodat je wireless muziek kan streamen via deze lampen.

singled_1-100577374-large

Uitpakken en installeren van de Sengled Pulse

Bij het uitpakken van de Sengled Pulse valt direct de eenvoud van dit product op. Twee (stevig uit de kluit gewassen) LED lampen met een gewone E27 lampbasis en voor de rest nog enkele obligate garantiepapiertjes. Meer heb je dus niet nodig.

sengled pulse test2

De specificaties van deze LED-lampen:

  • Stroomverbruik: 15W (licht en geluid), piekwaarde 30W
  • Afmetingen: 138,7 mm hoog, diameter 98 mm
  • Gewicht: ongeveer 420 g
  • Vermogen LED: 8 watt
  • Luminantie: 600 lumen
  • Kleurtemperatuur: 2700K – warm wit
  • Luidspreker: van JBL

Wanneer je voor het eerst een lamp vastneemt valt het forse formaat en gewicht toch wel op. Ik installeerde 1 van de lampen in onze leeslamp in de zithoek, maar de flexibele leeslamp liet het hoofdje hangen door het stevige gewicht (tov. de normaal gebruikte, domme, Ikea lampen).

Voorheen maakt het Chinese Sengled lampen in opdracht van Philips en dit is duidelijk in het design herkenbaar. De Verschillende slimme LED-lampen (die bvb. als wifi versterker werken) zijn nu de eerste producten, die onder de eigen merknaam op de markt zijn gekomen.

Gebruik en test van de Sengled Pulse lampen

Het gebruiken en instellen van deze LED luidsprekerlampen gaat volledig via de specifieke Sengled app (beschikbaar voor iOS en Android).

sengled pulse app

Connectie maak je trouwens via een Bluetoothverbinding (waarbij je bij bvb. Sonos via Wifi connectie maakt). Er is 1 master lamp (aangegeven op de buitenzijde), waarmee de app contact maakt. Nadien wordt het signaal via de 5GHz wifi-band wireless doorgestuurd naar de 2de satelliet lamp (waardoor je 30m welt haalt tussen de 2 lampen).

Het leuke aan LED lampen is dat je ze mooi kan dimmen. Ideaal voor een leeslamp of in de woonkamer, waar je naar gelang het moment van de dag de lichtinval wilt dempen.

Het geluid kan je in de instellingen finetunen door de ingebouwde settings van de equalizer (rock, movie, pop, jazz,…). Natuurlijk is het geluid van een andere grootorde dan een volwaardige luidspreker van JBL. Het geluid verbaasde me echter wel, daar het ideaal is voor op een bijkomende plaats geluid te hebben (veranda, speelkamer, leeshoek,…). Ik zie ook een ideale mogelijkheid om het te gebruiken in een winkelruimte.

De verschillende Sengled slimme lampen zijn te koop op de eigen webshop en voor een setje Sengled Plus LED-lampen tel je 180EURO neer (in 3 kleuren beschikbaar).
Pulse___Sengled_Shop

Mooie “internet of things” toepassing, die in sommige situaties, zeker tot zijn recht komt. Ideaal om in ween werkruimte, keuken, badkamer, winkelruimte muziek te gaan streamen en daarnaast een vanop afstand dimbare LEDlamp te hebben.

mogelijke verbeterpuntjes:

  • Het LED-licht ook van kleur laten veranderen.
  • Een optie om de lichten met de muziek mee te laten knipperen. 😉

Video van Gadgetreviewer, die mooi het product weergeeft.

Sengled Plus setje winnen?

Ik keek er reeds naar uit om deze Sengled LED-lampen te gaan gebruiken in mijn homeoffice, maar ik was echter vergeten dat er in ons huis nu nog weinig gewone lamp-fittingen te vinden zijn en dat we overal met spotjes werken. Doh!

Spijtig nieuwe voor de gadgetfreak in mezelf, goed nieuws voor de gadgetfreaks onder mijn lezers. Ik geef namelijk mijn Sengled Plus set weg aan 1 van de lezers van deze blogpost (en mijn Dailybits mailinglijst lezers krijgen nog een extra kans).

Wat moet je hiervoor doen?
Geef in de comments het internet-of-things toepassing van je dromen mee, dat je graag in huis zou installeren (Sonos, Amazon dash buyknop,…). Ik zal alvast een voorzet geven.

Ahja vrijdagavond wordt er een winnaar gekozen.

Iemand al ervaring met van die led lampen met ingebouwde luidspreker? Eens kijken wat dit zegt in mijn bureau.

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Glenn De Wilde
8 jaren geleden

Ik gebruik al jaren SONOS en ik gebruik nu ongeveer 1 jaar Philips HUE (in combi met IFTT o.a.), maar er staat nog zoveel op mijn verlanglijstje. Het hele huis automatiseren met bijv.: ONE Smart Control (www.onesmartcontrol.com), maar ook de Smappee komt er nog en de NEST thermostaat. Alhoewel er daar ondertussen ook wel alternatieven voor zijn. Misschien moet je daar ook nog eens een test-blogje over schrijven Herman? 🙂

Ilse
8 jaren geleden

We gaan onze kans dan ook maar eens wagen gezien ik al een jaar zaag thuis voor wireless speakers 🙂
Ik ben heel enthousiast over de Sense Mother: lijkt me fantastisch om zaken te monitoren en gedragsverandering te stimuleren (als je bijvoorbeeld veel te veel koffie drinkt) https://sen.se/store/mother/ – Deze gaat toch nog iets verder dan de Fitbits en consoorten. Eentje die ik dus zeker overweeg om in huis te halen!

Tim
8 jaren geleden

Ik gebruik nu sinds Kerstmis een koppeltje Philips HUE bloom lights en zou dit graag uitbreiden naar alle verlichting in huis (leeslampen, LED strips, schakelaars etc). Daarnaast wil ik nog een slimme thermostaat.
Een SONOS heb ik voorlopig nog niet, omdat ik mijn huisgenote nog niet heb kunnen overtuigen van het nut hiervan. Deze sengled pulse zou wel eens de ideale oplossing kunnen zijn om haar over de streep te trekken. Sfeefvol LED licht met een relaxerend muziekje in de badkamer zal zeker helpen om haar te overtuigen! 🙂

8 jaren geleden

Tuin- en/of terrasverlichting met ingebouwde draadloze speakers lijkt me toch wel een must voor als je ‘sfeer’muziek op je terras wil tijdens (zwoele) zomeravonden.

8 jaren geleden

Internet-of-things marchandise die op mijn lijst staat:

– Een lamp/projector die een hologram van mezelf laat rondlopen in mijn huis zodat het lijkt alsof ik thuis ben. In your face inbrekers terwijl ik op reis ben! En ook leuk (maar mss verwarrend) voor vriendin en huisdieren.

– een plafond of vloer met warmtebronnen die enkel de plek verwarmen waar ik aanwezig ben.

– een matras die mijn volledige slaapgedrag monitort. Die bvb ook afkoelt wanneer mijn bodietje te warm heef en omgekeerd. Die me zachtjes wakker maakt wanneer de tijd gekomen is. Die me zachtjes in slaap zingt en een kusje op mijn voorhoofd geeft. Ok dat laatste is misschien te freaky.

– Een robo-speelkameraad voor huisdieren met camera en voice, die ik vanop afstand kan besturen.

– De Sengled Pulse LEDlampen zodat ik eindelijk minder moet prutsen met die draden bij het kijken naar films en spelen van playstation op de beamer.

Antoine
8 jaren geleden

Mijn volgende iOT gadget: de CHUI doorbell (met facial recognition, etc…). Zeker leuk en gemakkelijk als je een Airbnb host bent

Kris Vandereycken
8 jaren geleden

Een soort stekker die de muur (waar hij in steekt) in een scherm doet veranderen. Op die muur is dan eerst een soort pixelspray/nevel gespoten dewelke reageert met de stekker. Op de muur kan je dan digitaal je foto’s mooi tonen met bijpassende kaders, schilderijen presenteren, een paar apps tonen, tv-kijken,…

Lekker makkelijk mee te nemen naar vrienden of een andere ruimte, Stekker inde muur, pixelspray en we zijn vertrokken.

Kevin Michiels
8 jaren geleden

Ik had al eerder deze kickstarter zien passeren http://bit.ly/1TNM0Yy die dicht in de buurt komt van de Sengled.

Graag zou ik de http://bit.ly/1DXmXLu wel eens willen ervaren! Hoveren naar de winkel !! Succes iedereen

joeri
8 jaren geleden

Ik zou hier toch zeer graag mijn kans op wagen. Dit zou ideaal zijn om in de veranda te installeren. Want een bleutooth speaker op de tafel staat toch soms vervelend in de weg. En dat is dit de ideale oplossing. Zelfs nog toffer gezien de verlichting 🙂

Kris Van Laer
8 jaren geleden

Momenteel oude Sanyo JCX-2100 (4ohm) met 2xBSS 220W en 2xBose201series 120W. Droom http://www.l-acoustics.com/

Lennard Hellings
8 jaren geleden

Graag in mijn huis: FIBARO!

Van kleinste (z-wave protocol) inbouwmodule en raamsensor tot knap uitgerust basisstation. In het licht van de toenemende aandacht voor veiligheid en (draadloos) comfort is dit een toppertje.. Een automatische doucheventilatie installeren en op afstand melding krijgen van temperatuurveranderingen in kamer X of rookmelding in kamer Y; top!

PS: deze led-lampen sluiten qua design prima aan bij FIBARO.. dus, wie weet 😉

Jonas
8 jaren geleden

Het systeem van sonos is zo gemakkelijk in gebruik! De geluidskwaliteit van bose blijft wel beter, dus zou mij bose aanschaffen met de receiver en app van sonos. Moet hemels zijn

Kristof
8 jaren geleden

Ik hoop nog altijd op een frigo waarop je zelf de bestellingen kan doen rechtstreeks in de winkel of nog beter: die zelf (een voorstel voor) de bestellingen doet als er nog maar weinig voorraad is van bepaalde voedingswaren. Een automatisch laadstation voor de elektrische wagen zoals Tesla nu is aan het ontwikkelen (http://newsmonkey.be/article/51350), zou ook zeer gemakkelijk zijn. Iets kleiners, maar daarom niet minder handig: http://www.digitaltrends.com/home-theater/pearbuds-wireless-earbud-kickstarter-interview/. Zouden dit eindelijk werkende, draadloze oortjes kunnen zijn?