Dailybits layout nummer 8

Bloggen… Een hobby waarmee ik mijn uren vul sinds 2002 en sinds december 2005 op dailybits.be te vinden ben. De snelle rekenaar heeft dan ook door dat december 2015 mijn 10jarige verjaardag op deze domein zal gaan inluiden.

Dailybits is meer en meer richting techblog aan het opschuiven met een doelgroep rond mijn eigen leeftijd en interesses.
demografie dailybits
demografie dailybits2

Tijd om nog eens een radicale layoutswitch te gaan doorvoeren en meer richting leesvriendelijkheid op te schuiven met Dailybits. Ik dank trouwens @glenndavid om me de Mediumrichting op te duwen bij mijn eerste vraagstelling op mijn FB page.

Waarom nieuwe layout/design?

De trigger voor deze switch kwam trouwens doordat ik afgelopen maanden meer en meer in media wordt geciteerd of opgevoerd als techblogger (zoals vorige weken in Het Nieuwsblad en De Tijd). Een meer premium bloglook was dan ook echt nodig geworden.

Daarnaast draaide de blog nog op de stokoude php-versie 5.3.3 en had het vorige theme problemen bij hogere phpversies. Met de nieuwe layout draait Dailybits.be nu ook op php 5.6.13.

Daarnaast worden sidebars amper nog aangeklikt, is Adsense nog amper een inkomstenbron voor me en zijn er andere manieren om mijn sociale profielen te pushen.

Vanuit mijn “Fuck it, Ship it” mentaliteit, heb ik deze nieuwe layout reeds snel online gepushed. Geen beter en kritischer testpubliek, dan mijn bezoekers. Dus go for it in de reacties hieronder! 😉
fuck it, ship it

Todo’s de volgende dagen/weken:

  • Verloren gegane kleine functionaliteiten overzetten.
  • Betere bannerfoto’s toevoegen op blogposts, daar deze nu nog belangrijker worden.
  • Testen en jullie feedback aanhoren en verwerken.
  • Verder opkuisen oude blogberichten en categorieën.

De Namreh.be/dailybits.be layouts doorheen de jaren

Altijd leuk om nog eens de memory lane af te lopen en te kijken hoe mijn eigen blog er doorheen de jaren uitzag.

dailybits oude layout

dailybits oude layout0

dailybits oude layout2

dailybits oude layout3

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.