Nog eens een weekendje weg met ons 3 voor nummer 2 eraan komt begin 2016 was een ingeving bij ons, wat daarna de vraag opbracht: maar naar waar?

Citytripjes hebben we al wel eens gedaan naar Boedapest en tijdens mijn seo-conferentie tripje naar Amsterdam begin 2015, had ik al gezegd nog eens terug te gaan naar deze stad. Dus Amsterdam it was!

We hadden het geluk/pech dat het net sail.nl was dat augustus weekend in Amsterdam. Een om de 4 jaar georganiseerd event voor tall ships en alles wat drijft. Combineer dit met het watergekke Nederland en je hebt dan ook bijna 2 miljoen bezoekers.

Leuk voor karlien wel, daar ze vroeger tijdens de tall ships races al eens Sail.nl had aangedaan en de meeste grote Tall Ships dan ook nog goed kent (“OMG die boot is nu zwart en was vroeger wit!”).

sail2
sail 1

Een hotel in het centrum was dus absoluut geen optie en daardoor hebben we een totaal andere kant van Amsterdam leren kennen met dank aan onze B&B.

Bed & Breakfast Boot & Brood in Schellingwoude

Een B&B op een woonboot in een haven dicht bij Amsterdam: B&B Boot & Brood. Hipper kan je het niet vinden en het bleek het geheime topingrediënt voor een super weekendje.

Op onze woonboot in de haven van Amsterdam tijdens #sail2015 #boatlife #alsjewiltchillen

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

De B&B geeft je je eigen vrijheid in het achterhuis van een woonboot (uit 1925). Een eigen studio met keukentje, eettafel, bed en boot-badkamerje met de stuurhut als ingang. Om er te geraken moet je enkele woonboten overlopen en zit je helemaal in de sfeer.

boot5

boot4

boot3

boot2

boot1

Enkele voordelen van deze locatie: gratis parkeren, op 20-30min sta je met de fiets in Amsterdam, rust, zachtjes in slaap gewiegd worden op het water, je ontbijt zelf in je eigen studio’tje… Prijs is 80€/nacht (inclusief ontbijt), maar je dient wel steeds 2 nachten te boeken.

ontbijt

Als extra bonus heb je op 50m wandelen de versmarkt-supermarkt Landmarkt met verse marktproducten en daarbij horende restaurant “De Proeverij” met lekker vers eten aan een super prijs (zie hun avond menukaart). Hier kan je trouwens ook een fietsenverhuurder vinden.

restaurant schellingwoude

1023_Schellingwoude_-_Google_Maps

De fiets op!

Met de fiets heb je 2 optie’s: langs de Oranjesluizen of via 1 van de pontjes naar het centrum van Amsterdam of de achterkant van grootstad Amsterdam verkennen.

Na enkele minuten fietsen sta je namelijk in de polders langs het Markermeer met plaatsjes als Durgerdam, Ransdorp (klim zeker de kerktoren op!), Broek in Waterland,…

Het fietsknooppunten netwerk brengt je langs het overzetpontje van Holysloot en andere vreemde oversteken tussen de knooppunten. En dit allemaal op 20minuten fietsen van Amsterdam!
fiets1

fiets_2

Ben je aan het fietsen aan deze kant van het water, fiets dan zeker even naar het sluisje van Nieuwendam. Een zelfbediende handsluis, die steeds voor entertainment zorgt met bijhorende dorpscafé’tje.

sluisje 2

sluisje

Amsterdam is dus duidelijk meer dan de typische toeristengroepen, die stoned uit een koffieshop strompelen of luidkeelse toeristenboten op de grachten.

Het achterland van Amsterdam aan het Markermeer was echt een topper. De B&B is perfect gelegen voor zowel een stadsbezoek als ook het vinden van de rust in de polders.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

Leuke inspiratie, doen we ook eens