Nu het toch echt te koud wordt om in het water te gaan liggen spelen met het windsurfspeelgoed, start ons winter-zeilseizoen weeral. Met de 30 voets Blue Moon is het ideaal zeilen op een verlaten Veerse meer in de winter.

Vrijdag was een mooie opwarmer (amper 4 andere boten uit de grijze mist zien opduiken, terwijl er 20km verder een blauwe hemel was…) en was het sportief zeilen met 15-18 knopen wind. Een mooie training om er terug even in te komen voor de eerste winterwedstrijd gisteren.

Dit jaar heeft de wedstrijdjury wat nieuwe wedstrijdbanen bij elkaar geknutseld en spektakel gaat er zijn dit jaar!

De start was in oostelijke richting richting de sluis naar de Oosterschelde. Door de oostelijke wind was het direct een zwaar opkruisrak in het smalste gedeelte van het Veerse meer (je mag niet uit de vaargeul komen) en dit met de 13 andere boten van onze B-klasse en tegelijkertijd de 20 groter zeiljachten van de A-klasse (deze starten 10min. vroeger), die reeds op spinaker de omgekeerde richting uitkwamen. Ik denk dat we nog nooit zulke close matchrace-omstandigheden hebben gehad. Gelukkig was iedereen sportief en kende iedereen goed de voorrangsregels, want het was werkelijk tot op enkele meters van elkaar passeren (leuk was het extra gegeven, dat 1 van mijn collega’s met zijn boot ook meedeed en dit een extra strijd gaf in de wedstrijd).

Matchracing-kruisrak winterwedstrijd

Parcours winterwedstrijd B-klasse (klikken voor grotere versie)


Trainingsrondje 11 november

Op vrijdag nog 2 eenzame windsurfers kunnen spotten aan de Oranjeplaat (Koen en Marie-Paule waren de enige moedigen die bij amper 6-7°c aan het surfen waren).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments