Geregeld zie je in België op zondag uitingen van ongeloof, als er iemand weer eens op een Nederlandse webshop stuit, die op zondag de online deuren gesloten houdt. Het blijft bizar hoe weinig Vlamingen dit fenomeen kennen bij onze noorderburen.

Ook deze morgen zag ik mijn collega’s hierover (vol ongeloof met veel WTF’s) bezig. Onderstaande screenshot kan je vandaag even zelf live bekijken: kachels.com.
Kachels_com

Andere voorbeelden (zoals kinderwagen.nl) kan je bijvoorbeeld ook op de blog van AGconsult (met ook een reactie van kinderwagen.nl in de comments) vinden.

Wat velen in Vlaanderen niet weten is dat Nederland nog een echte Bible belt heeft (diagonaal lopend vanuit Zeeland richting het noorden). In deze streng gereformeerde gemeentes zal je op zondag weinig activiteit aantreffen en is er ook een anti-vaccinatie stemming onder de gezinnen.

Een kaartje aan de hand van de stemmen op de streng gereformeerde partijen geeft een mooi overzicht van deze bijbelgordel.
Sgpstemmen1

Uit principe gaan de ondernemers, dus ook hun online winkels consequent op zondag sluiten. Dit is ook het geval met de websites van organisaties, weekbladen,… uit deze gereformeerde strekking.

SEO impact hiervan?

Opvallend is trouwens dat het weinig invloed lijkt te hebben op hun Google ranking. Ik zag wel op andere websites voorbeelden voorbijkomen van dergelijke websites, die geen description metatag hebben, waardoor Google toevallig het gesloten tekstje van zondag had meegenomen in de zoekresultaten.

Wil je het op de best mogelijke manier doen, dan kan je best op zondag met die pagina’s een HTTP statuscode 503 aan de toevallig passerende Google robots meegeven. Hiermee geef je aan dat de pagina’s tijdelijk onbereikbaar zijn.

Wie trouwens zelf aan de slag wilt met zijn eigen webshop, kan op Nederlandse forums genoeg scripts vinden om je eigen webwinkel ook op zondag te gaan sluiten… 😉

Kent er iemand nog van deze voorbeelden van webwinkels, die op zondag sluiten?

Update
Met dank aan @ilsehimschoot deze lijst met webwinkels, die op zondag sluiten.

Kinderwagen_nl___Gesloten

Nog iemand die er toevallig vandaag mee te maken kreeg.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
@ringlord
8 jaren geleden

http://www.blokhutvillage.be/ is er ook nog eentje.