Ik geef eerlijk toe ik ben geen fan van telefoneren. Ik ben dan ook blij verlost te zijn van de wekelijkse lange confcalls met developers en klanten in verre landen, waar ik me in mijn vorige job mee diende bezig te houden.

Deze FBpost met dit filmpje van een jaar geleden gaf/geeft mooi mijn frustraties met dergelijke ellenlange confcalls mee.

Dankzij Philips/Woox heb ik een mogelijke oplossing kunnen testen: een Philips WeCall. Een draagbare bluetooth geconnecteerde confcall oplossing (die net iets draagbaarder is dan de gekende “confcall spinnen”, die je in vele meetingrooms kan vinden).

Philips WeCall review 1

De Philips WeCall installeren

De Philips Wecall komt in een handig opbergzakje, waardoor hij door zijn formaat en gewicht ideaal is om dagelijks mee te nemen in de laptopzak (je kan de afmetingen perfect vergelijken met een Apple TV).

Voorzien van een USB-kabel kan je hem eenvoudig opladen voor gebruik, waarna hij met volle batterij 8 uur kan gebruikt worden. Daarna krijg je verschillende mogelijkheden om te gaan bellen:

  • Via USB-aansluiting met je laptop. Ideaal bij het volgen van een webinar, skypecall of cisco webmeeting. Dit werkte echter niet plug-and-play met mijn Apple Macbook (Mac OS X dacht dat het een aangesloten keyboard was).
  • Via Bluetooth met je smartphone, tablet of laptop. Het koppelen via bluetooth met mijn Macbook werkte direct en vanaf dan was de WeCall een externe geluidsinstallatie voor mijn macbook. Ook het koppelen met mijn Xperia Z3 (ondertussen op Android 5.0 Lollipop) ging super vlot. Hiervoor is er zelfs een speciale Philips WeCall ConfCall app beschikbaar gemaakt.

Philips WeCall review 2

WeCall gebruiken voor netmeetings en telefoongesprekken

Naast een luidspreker is de WeCall natuurlijk ook voorzien van 4 ingebouwde microfoons, waardoor er van 360° rond de WeCall de gesprekken worden opgevangen. Hierbij geeft Philips zelf aan dat gesprekken tot op 5m worden gedetecteerd en doorgestuurd.

Via de 4 bedieningsknoppen kan je eenvoudig de belangrijkste functionaliteiten beheren:

  • Luidspreker harder/zachter
  • Mute-knop wat voor elke confcall of het volgen van een webinar super belangrijk is.
  • Het beantwoorden van een gesprek. Je kan de WeCall dus perfect op je bureau plaats en binnenkomende oproepen eenvoudig beantwoorden met 1 druk op de knop.

Het ledje aan de bovenkant geeft de verschillende statussen waarin de WeCall zich bevindt mooi aan.

Als bijkomende oplossing kan je de WeCall dus ook als goede microfoon gebruiken voor het opnemen van eenvoudige voice-overs of tutorial videos. Een snel testje, waarbij de WeCall op mijn Standing desk stond en ik door mijn kleine homeoffice aan het wandelen was.

De WeCall is handig voor?

Ben je een geregelde thuiswerker of ben je een digital nomad, die met zijn laptop de wereld rondreist terwijl je van overal en nergens voort blijft freelancen, dan is deze WeCall een handige mobiele oplossing. Ik zie zeker voordelen voor wie geregeld thuiswerkt en geen fysieke telefoon meer heeft.

In plaats van het bellen met een headset of je smartphone voor lange tijd als oorverwarmer te gaan gebruiken kan je eenvoudig (met een betere geluidskwaliteit) met de WeCall werken.

Pluspunten:
plusteken Mobiel oplaadbaar en licht ontwerp
plusteken Connecteren via Bluetooth verloopt zeer eenvoudig.
plusteken Muziek/webinar afspelen met betere geluidskwaliteit dan de ingebouwde luidsprekers van je laptop of smartphone.

Minpunten:
minteken Prijskaartje van 159EUR
minteken Plug-and-play via USB werkte niet op Mac OSX.
minteken GSMgesprekken toch echt mindere kwaliteit, maar dit ligt meer aan de stokoude GSM spraaktechnologie.

AECS7000_00-IMS-en_US

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments