Ik geef toe dat podcasts tot hiertoe nog nooit echt mijn ding zijn geweest. Vele vrienden van me luisteren in de wagen naar de grote podcasts, maar tot hiertoe me er nooit kunnen aanzetten.

Hoewel mijn luistergedrag in de wagen wel totaal is veranderd in het afgelopen (half) jaar. Waar ik vroeger Stubru luisteraar was, ben ik daar helemaal weggelopen. Nu is het een mix van Spotify en Radio 1 geworden (top muziekkeuzes en top duiding bij de waan van de dag).

1 van mijn favoriete radiostemmen is deze van Lode Roels in het avondblok. Een ideale match om tot rust te komen en de nodige duiding mee te krijgen. Een gewone trouwe luisteraar dus. Tot je ineens de vraag krijgt van hem om in zijn hobbyprojectje te verschijnen. Lode heeft namelijk al vele jaren een eigen podcast via radioroels.be.

Eind november 2016 zat ik dan ook snipverkouden met mijn skype-hoofdtelefoon op in de podcast van RadioRoels.

30min gewauwel over e-residency

Gisteren is deze podcast aflevering (aflevering 53) online gekomen, waarbij ik met Lode spreek over mijn ervaringen met het Estse E-residency project, Het live dashboard van de Estse overheid hierover, de drang naar extra muren in onze wereld,…

Ideaal dus voor iedereen, die de volgende dagen in de wagen eens 30min naar mijn nassaal/verkouden gezwets wilt luisteren en vooral de radiostem van Lode. 😉

Voor de audio/materiaal-freaks: deze podcasts worden opgenomen met een Rode Procaster microfoon. Dit is een foto van zijn podcast “studio” thuis.

De vindbaarheid van podcasts

1 van de grote problemen, die Lode me ook meegaf, is de slechte zichtbaarheid en vindbaarheid van podcasts. Zelf heeft hij nu het initiatief genomen voor het verzamelen van alle Vlaamse podcasts. Weet je er nog eentje, laat het dan zeker weten aan hem.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments