Vandaag een hele zooi aan mails van ebay gekregen. Blijkbaar had iemand mijn ebay-account gekraakt omd eze te gebruiken als valse account om frauduleus zaken te verkopen (een Nintendo Wii) en had daardoor ook mijn paswoord kunnen wijzigen.

Duidelijk mails van ebay hebben me door de verificatieprocedure kunnen leiden, waarbij ook mijn telefoonnummer werd gechecked en ik mijn account terug kon te pakken krijgen en een nieuw paswoord toewijzen. Ik kan me wel denken dat een minder ervaren gebruiker een lichte vorm van paniek krijgt bij de verstuurde mails…

Er zijn aanwijzingen dat een derde persoon zonder toestemming uw eBay-account heeft gebruikt om objecten te verkopen. Daarom hebben wij verschillende stappen ondernomen om uw eBay-account te beveiligen. Wees gerust, uw creditcard- en bankgegevens zijn veilig op onze site. Deze informatie is gecodeerd op een beveiligde server en kan door niemand worden bekeken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments