Veel kom ik niet buiten, dus als ik dan even een avondje wil buitenkomen, dan kies ik bewust. Geen openingen van restaurants voor mij (ik krijg daar dus echt wekelijks uitnodigingen voor ๐Ÿค”๐Ÿ™ˆ) en een avondje verdoen door Temptation Island te bekijken is het ook al niet voor me.

Voor starters en startups zijn er al vele jaren events genoeg met hoera-verhalen. Het is mooi te zien dat het Agentschap van Innoveren & Ondernemen al geruime tijd bezig is met het project Failing Forward over durven falen met bijhorende events.

Ik vind het dan ook super spijtig, dat het bijhorende Canvas programma Durven falen niet meer aandacht kreeg, terwijl tvcrap zoals Temptation wel door iedereen bekeken wordt. Ik roep dan ook iedereen op om deze reportages online te bekijken, want ik vond het echt sterke en eerlijke tv en geeft de andere kant van de hele startup-cultus.

 

Faalfolie Antwerpen

Gisterenavond was er dus Faalfolie in de kleine zaal van de Antwerpse Arenberg georganiseerd door het Antwerpse Baas. Faalfolie was 100 man in een intieme setting met 3 jonge ondernemers, die over hun eigen falen kwamen spreken en zelfs over hun persoonlijke schulden hierdoor.

Met bijvoorbeeld Elien Defraeije die een online marketingbureau heeft en kwam getuigen over hoe een foute samenwerking met een co-founder haar diep heeft gebracht. Eerlijke presentatie met hoe ze nu nog steeds puin moet ruimen bij haar klanten van die periode.

Over alles correct willen afhandelen en toch die schrik, omdat ze weet welke gevolgen die periode hebben nagelaten bij anderen.

faalfolie antwerpen

Aansluitend was er het uiterst vermakelijke verhaal van Jorn Vanysacker, die ook in reportage 4 van het Canvasprogramma zijn verhaal doet. Een faalverhaal over hoe hij in het pre-Tinder tijdperk zijn nieuwe datingapp Rendeevoo heeft proberen te lanceren vanuit Londen. faalfolie antwerpen

Enja inclusief “de heilige graal” voor vele tech-startups: een blogpost op TechCrunch. ๐Ÿ˜‰ Bekijk echt zeker die tvreportage over zijn verhaal.

In het 2de deel van zijn presentatie gaf hij marketinginzichten van bij zijn huidige startup Intuo. Dat was meer een HubSpot-pitch, maar dat vergeef ik hem graag… ๐Ÿ˜‰

faalfolie antwerpen

Als afsluiter was er opkomend standuptalent Soe Nsuki, die heerlijk ontwapenend haar ervaring kwam vertellen. Over hoe er bijvoorbeeld geen geld in de journalistiek zit, maar wel in de standup comedy (al goed voor haar GCV’ke).

Onverwacht deelde ze zelfs enkele toptips over omgaan met falen op een podium (wat best relevant is voor me ๐Ÿ˜‰ ).

Een avondje om te luisteren, na te denken en vooral te leren van hun fouten. Dus leer zelf van je fouten en verdoe je tijd niet meer met domme tv-programma’s en ga eens naar een leerzaam event in je buurt. ๐Ÿ˜‰

Ik heb alvast meer opgestoken van dit kleine gratis eventjes, dan ik soms heb bij dure marketingconferenties.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments