There is no business, like the internetbusiness… Waar geld te verdienen valt, is alles te koop. Ik was al langer van plan om me eens in de meer donkere hoeken van internetmarketing te gaan begeven en Facebook fans te kopen.

Inderdaad, Facebook likes, twitter followers, google +1’s, linkedin shares,… alles is te koop op het internet. Hoe meer je wilt betalen, hoe beter de kwaliteit van de virtuele sociale media goederen.

De voorbije jaren kon je eenvoudig hele legers aan bot-accounts kopen, maar nu kan je ook bijkomende filters vragen en krijg je wel degelijk echte accounts uit de Benelux.

Doelpagina van mijn test

Voor de test een nieuwe Facebook page opgezet voor 1 van mijn nieuwe niche-websites: Facebook pagina Het Zwarte Woud. Door het opzetten van een nieuwe pagina, kon ik zo mooi het effect opvolgen.

De eerste week na het opzetten van deze pagina kreeg ik al wat onverwachte likes van mensen, die op Facebook alles liken wat ze tegenkomen (het bleken wat 55+ mannen/vrouwen te zijn, die duidelijk een liefde hebben voor het Zwarte Woud & die Schwarzwaldklink 😉 ).Facebook fans kopen

Mooi op factuur heb ik via een Nederlandse contactpersoon een pakketje met 100 Benelux Facebook likes gekocht voor deze pagina (mooi op factuur en al). Volgende prijszettingen kreeg ik van de contactpersoon door na wat mail-contact:

  • 100 Facebook likes Internationaal -> 4€ excl btw
  • 100 Facebook likes Benelux -> 8€ excl btw

Daarnaast waren er nog duurdere paketten voor het geval je de likes wilt gaan inzetten voor het winnen van een like-wedstrijd op een Facebook pagina. Inderdaad voor amper 20€ heb je zo 300 extra like-stemmen voor een wedstrijd! Een evolutie, die Facebook page/conversationmanagers zeker in de gaten moeten houden!

Levering van de “bestelde waren”

Na de goedkeuring/betaling van het factuur werd mijn facebook page in hun systeem toegevoegd en op 5 dagen tijd zijn er nu 50 facebook likes bijgekomen op de page. Zelf had ik gevraagd om de groei organisch te laten verlopen ipv. alle likes op 1 dag te krijgen.

Dit geeft dan nu ook volgend resultaat op mijn niche-website, waar ik een Facebook like widget heb geplaatst. Hiervoor is het voor velen die Likes kopen te doen.

Een bezoeker zal al sneller een website een Like geven aan een page als er al vele fans zijn. Zie het als kiezen tussen een vol café of een café waar er maar 1 iemand aan de toog zit te wachten op de volgende klant.

Hoe leveren ze die likes nu?

Via internetservices, waar je als gebruiker eerst een Facebook like-actie moet doen, voordat je iets kan downloaden, kan je perfect likes naar een andere pagina gaan sturen.

Ik heb hier bijvoorbeeld de Social Marketings ads-plugin, die zorgt voor het ter download stellen van onze IJsland reisgids. Ook hier zou ik de like-url kunnen aanpassen, zodat de bezoekers mijn nieuwe Dailybits-facebook page gaan liken ipv. die IJsland-reisgids blogpost.

update 1/08/2012
Zoals ook reeds in de comments aangegeven, blijkt mijn bron van likes nog net iets ingenieuzer in elkaar te zitten. Via een piramide-achtige constructie kunnen Facebookers ongeveer 0.05€ per like verdienen tijdens zogenaamde missies. Door het aanbrengen van anderen verdienen ze weer meer en kan de eigenaar ook weer meer likes verkopen.

Facebook insights

Als je dan Facebook insights induikt, kan je nog wat meer info vinden. Volgende demografie geeft mooi weer, dat het vooral jonge Nederlandse likers zijn.

Uit onderstaande source-grafiek durf ik te veronderstellen dat de 7 Belgische likers zelf op de Facebook page zijn terechtgekomen, waartegen de andere likes dus komen van de ingekochte Nederlandse likes.

Zijn geld waard?

Facebook fans bij elkaar kopen is het domste wat je kan doen als merk/bedrijf, daar deze nieuwe fans natuurlijk totaal geen binding hebben met jou page. In het verleden zijn er al wel wat duidelijke gevallen geweest van bijeengekochte twitter-followers. Wat voorbeeldjes:

  • Twitteraccount van Cain @ransbottyn (zattevrienden.be, clint.be,…)
  • Dat hele verhaal van die Mathieu De Ruyck organisator van het Bal Du Zoute.
  • Ook dj-supersterren Guetta en Avicii zouden zich bezondigen aan deze manier van likes krijgen.

Daarnaast is het wel de manier om al die “om ter meeste likes” wedstrijden te winnen op facebook.com. Eens kijken wat we zo eens gaan winnen. 😉

Ook om je nieuwe facebookpagina wat “body” te geven bij de lancering is het kopen van een dergelijk pakket volgens mij een veelgebruikte methode om toch maar niet die eenzame/lege Facebook page te moeten gaan promoten.

Wijze les dus om nu voorbij het aantal likes/followers van iemand te kijken en te stoppen met het maken van lijstjes met rangschikking hiervan.

update 1/08/2012
Zo ziet er dit dan uit in de “Your Weekly Facebook Page Update” mail van Facebook.

facebook likes kopen

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments