Communicatiekanalen het is in deze tijden een heel gedoe. Moet ik nu iemand contacteren via FB Messenger, Whatsapp, Instagram PB, Linkedin,…?

Ik ga hier voor eens en voor goed bekennen dat er 2 kanalen zijn, die ik geregeld straal negeer en dat moet ik me soms eens speciaal goedzetten om eens te kijken wat er van berichten staat te wachten.

Voicemail

Een communicatiekanaal dat zo snel mogelijk mag worden begraven en afgezet. Ik ben zo al geen fan van aan de telefoon zaken bespreken en neen, ik ga niet naar jouw monoloog van 15min luisteren (in de hoop dat ik alles ondertussen noteer).

Als oplossing heb ik gelukkig reeds enkele jaren een duidelijke boodschap ingesproken, dat ik NIET naar mijn voicemails luister en dat ze me moeten mailen/sms’en.

Dat werkt best goed (en meer en meer mensen volgen deze tactiek). Momenteel zijn er maar 4 berichten die staan te wachten. Misschien beluister ik ze ooit wel eens (misschien…).

Ahja, mijn smartphone staat al enkele jaren op stil, dus het kan zijn dat ik niet altijd opneem. AL ben ik nog niet zo extreem, zoals deze Medium blogpost.

Facebook messenger

Ik weet niet hoe het komt, maar FB messenger chats staan voor mij op plaats 2 in de vergeet-en-negeer lijst. 1 of andere haat-liefde verhouding uit de periode dat ze die chat heads door onze strot wilde duwen op smartphone. Of misschien komt het door het feit, dat ik steeds door vage kennissen in groepschats wordt uitgenodigd.

Ik vergeet gewoon dat ik nog moet antwoorden of dat er van mij nog iets wordt verwacht. Ook op mijn FB-pagina van Dailybits krijg ik geregeld voorstellen, vragen of typo-waarschuwingen binnen.

Gelukkig kan je op die inbox al een autoreply instellen, zodat ze weten dat ze me best even mailen.

Dit Google resultaat zorgt bijvoorbeeld voor een geregelde vraag, waar ik toch geen antwoord op kan/wil geven.

Enja boeien dat ik daardoor niet de badge krijg dat ik super snel ga antwoorden op je FB berichten.

Hoe contacteer je me dan wel best?

Mail mij gewoon (herman-dailybits.be). 2 mailboxen: 1 bij de werkgever en 1 voor al mijn eigen zaken (Airmail op Mac en Gmail app op Smartphone maar daar staan de mail-notificaties af). Inbox-zero gewijs werk ik daar alles en blijf je daar hangen tot ik tijd heb voor jouw vraag. 😉

SMS me even als je een out-of-office of out-of-country krijgt op een email naar me. Oldskool gsm gewijs, zoals met die toestellen in mijn gsm verzameling.

Twitter DM als je echt iets kort en snel wilt melden, zoals een dt-fout in deze blogpost.

Whatsapp voor als je tot het selecte kransje van “gij-moogt-mij-nu-eens-altijd-storen” hoort.

Linkedin DM voor als je mij wilt contacteren met een concreet businessvoorstel, projectaanvraag of vraag om ergens te komen spreken. Show me the money!

Slack als je een collega bent (met bvb. een SEO vraag of vraag over de HubSpot API) of als je 1 van de vele Slackbots bent, die mijn websites/server in het oog bent aan het houden.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

Herkenbaar! Vaak kom je te laat achter berichten, handig om dit vooraf goed in te stellen zodat je overal direct van op de hoogte bent. En probeer op jouw wijze terug te communiceren zodat je voortaan via dat middel wordt gecontacteerd door diegene :). Petra